Συστήματα συναγερμού: Οι εγγυητές της οικογενειακής και επαγγελματικής μας ασφάλειας



lufyfluflufdlukdfykdkgtydyktdkyjil

Οι χώροι στους οποίους κινούμαστε είναι ως επί το πλείστον το σπίτι μας, το κατάστημά μας, αν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, ή ο χώρος της δουλειάς μας, αν είμαστε υπάλληλοι, και βέβαια το αυτοκίνητό μας, που συνιστά τον τρίτο πόλο της εργασιακής αλλά και οικογενειακής μας ζωής.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε πως η κατοικία μας, πρώτα απ’ όλα, θα είναι… άβατο για όποιον θέλει να απειλήσει την οικογενειακή μας γαλήνη και την περιουσία μας. Η ανάγκη αυτή υπήρξε διαχρονική στο πέρασμα των αιώνων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια που η κρίση δείχνει όχι μόνο να μην υποχωρεί αλλά αντιθέτως να βαθαίνει η θωράκιση του σπιτιού μας και κάθε άλλου περιουσιακού μας στοιχείου κρίνεται απαραίτητη.

Ανάλογα λοιπόν έχει διαμορφωθεί και η επιχειρηματικότητα που ασχολείται με τα αντίμετρα στην όλο και αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται στις μέρες μας.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι σύγχρονοι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί και αγνοούν ακόμη και την ύπαρξη αποτελεσματικών συναγερμών, οι εταιρείες έχουν εμπλουτίσει τις υπηρεσίες τους με 24ωρη φύλαξη και άμεση παρουσία στον απειλούμενο χώρο.

Για να θωρακιστείτε λοιπόν απέναντι σε μια απειλή που δεν είναι καθόλου φανταστική αλλά ούτε και σπάνια, όπως μαρτυρά το καθημερινό αστυνομικό δελτίο, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα από αυτά που εγκαθιστούν συστήματα συναγερμού σε κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα. Αν μάλιστα θεωρείτε πως ανήκετε σε… ομάδα υψηλού κινδύνου, είτε επειδή έχετε ένα σπίτι ελκυστικό για τις ορέξεις των διαρρηκτών είτε επειδή διαθέτετε χρήματα και τιμαλφή κατ’ οίκον, είτε ακόμη και γιατί διαμένετε σε περιοχή με υψηλή εγκληματικότητα, καλό είναι να ζητήσετε τη φύλαξη του σπιτιού σας ή του καταστήματός σας από μια εταιρεία σεκιούριτι.

Έτσι θα έχετε εξασφαλισμένη όχι μόνο την προστασία των ιδιωτικών σας χώρων, αλλά και την εποπτεία τους, αφού χάρη στην τεχνολογία μπορείτε να έχετε εικόνα από την κατοικία σας ανά πάσα στιγμή μέσω ταμπλέτας ή μέσω του κινητού σας.

Οι εταιρείες σεκιούριτι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και δεν γνωρίζουν από γιορτές και σχόλες. Χάρη στην ετοιμότητά τους ανταποκρίνονται άμεσα μόλις χτυπήσει ο συναγερμός σπιτιού, ακόμη και αν δεν τον ακούσει ο επίδοξος διαρρήκτης. Κι αυτό γιατί υπάρχουν και αθόρυβοι συναγερμοί, που γίνονται αντιληπτοί μόνο από τους επαγγελματίες της ασφάλειας, οι οποίοι δρουν χωρίς χρονοτριβή.

Όσο μεγαλύτερο είναι μάλιστα το σπίτι ή το κατάστημα, τόσο περισσότεροι συναγερμοί πρέπει να τοποθετηθούν για να αποκλείσουν τους κακοποιούς από τον χώρο σας, ιδιαίτερα αν η κατοικία σας είναι απομονωμένη και έχει πολλές εισόδους. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται στα προάστια, και δη τα ανατολικά που είναι πιο αραιοκατοικημένα.

Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να δοθεί και στο θέμα ασφάλειας γκαράζ του σπιτιού, όπου βρίσκεται ένα ακόμη περιουσιακό μας στοιχείο, το αυτοκίνητό μας. Καλό είναι μάλιστα να βάλουμε συναγερμό όχι μόνο στην είσοδο/έξοδό του, αλλά και στο ίδιο το ΙΧ, για να είμαστε σίγουροι πως έχουμε αποκλείσει κάθε πιθανότητα αρπαγής του.

Έχοντας ασφαλίσει αποτελεσματικά το σπίτι μας, το ΙΧ μας και το κατάστημά μας, αν έχουμε, συμβουλευόμενοι τους ειδικούς, μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στα οικογενειακά και επαγγελματικά μας καθήκοντα, αφήνοντας απ’ έξω κάθε επιβουλή εναντίον της ζωής και της περιουσίας μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.