Σύσκεψη και Γενική Συνέλευση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν.Κοζάνης

kozani_zografia

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
(ΙΚΑ Κοζάνης- ΙΚΑ Σερβίων- ΟΑΕΕ Κοζάνης- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας)
διοργανώνουν σύσκεψη-συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Μαρτίου
στις 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Συνάδελφοι. Συναδέλφισσες όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων
Κανένα δεν εκπλήσσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την «πολυπόθητη» συμφωνία της με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Γιατί η συμφωνία αυτή, έρχεται για μια ακόμη φορά να τσακίσει ότι έχει απομείνει στις συντάξεις μας, να μας φορτώσει με νέα αβάσταχτα φορολογικά βάρη. Γιατί εμείς που σε όλη μας την ζωή, που με το μόχθο μας πληρώσαμε τα πάντα και δεν τα χρωστάμε σε κανένα, για την κυβέρνηση και τους εταίρους της αποτελούμε κόστος γήρανσης και πρέπει να πέσουμε στο καιάδα.

Γι’ αυτά πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί αυτό είναι το τίμημα της ανάπτυξης που το κεφάλαιο υπαγορεύει για να αποκτήσει νέα κερδοφορία και για εμάς και τα παιδιά μας που ζουν στην φτώχια, την ανεργία, την μαύρη ανασφάλιστη με μεσαιωνικά ωράρια εργασίας και μεροκάματα πείνας, νέα δυστυχία.
Τι προβλέπει η νέα συμφωνία;

Νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας.
Νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς» που αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις μας έως και 30%.
Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους.

Πέραν αυτών ισχύουν όλοι οι αντιλαϊκοί αντισυνταξιουχικοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και έχουν την στήριξη των κομμάτων που είναι σε αυτή την λογική και είναι σε εφαρμογή. Όπως π.χ. η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, καθώς η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας. Και τώρα όλοι αυτοί που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο παριστάνουν τους αντίθετους.

Και από πάνω έχουν το θράσος να μας λένε: ότι δεν έχουν κόψει τις κύριες συντάξεις όταν μας έχουν σφαγιάσει, ότι ο νόμος 4387/16 έβαλε τέλος στις περικοπές και αναμόρφωσε το ασφαλιστικό, ή ότι να μην ανησυχούμε γιατί θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Δηλαδή μας λένε, μην ανησυχείτε, θα σας παίρνουμε εκατό και θα σας επιστρέφουμε δέκα.
Είναι πλέον καθαρό πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε, ότι η «προσωπική διαφορά» επινοήθηκε για να γίνουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παρά ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντηση μας ότι «…δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις».

Το λαϊκό, το Συνταξιουχικό, το ταξικό κίνημα ένα δρόμο έχει αυτόν του αγώνα. Τα μεγάλα μαχητικά συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη τη Χώρα στις 21/2 είναι μια απάντηση και μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη.

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλων των ταμείων με το πρόγραμμα δράσης σε όλη την Επικράτεια που ξεκινά τη 1 Μάρτη θα δώσουν μια ανάλογη απάντηση σε Κυβέρνηση – Ευρ. Ένωση – Κεφάλαιο.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Για αυτό πάρτε μέρος όλοι οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων
στην σύσκεψη που διοργανώνουν οι
Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
(ΙΚΑ Κοζάνης- ΙΚΑ Σερβίων- ΟΑΕΕ Κοζάνης- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας)
Πέμπτη 9 Μαρτίου 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης


Σωματείο Επαγγελματιών
Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν.Κοζάνης

Συνάδελφε,
όλοι ζούμε τις άθλιες συνθήκες δουλειάς στον κλάδο μας: χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά, καθυστερημένη καταβολή δεδουλευμένων. Η ανεργία θερίζει και στον κλάδο μας, με τα ποσοστά της να έχουν φτάσει στα ύψη.
Όλοι ζούμε τις συνέπειες της κρίσης και τις επιπτώσεις της στις οικογένειές μας, με το μεγάλο κόστος της παιδείας, της υγείας, των λογαριασμών κλπ. Το κόστος της καθημερινής επιβίωσης έχει εκτοξευτεί.
Έχουμε δικαιώματα, ανάγκες και αξιοπρέπεια
Δεν μπορούμε να είμαστε με σκυμμένο κεφάλι, να λέμε “ότι είναι να γίνει, θα γίνει και δεν αλλάζει τίποτα”. Με την δική μας απόφαση για συμμετοχή και δράση όλα μπορούν να αλλάξουν
Έχουμε δύναμη και η δύναμή μας είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση και όχι η ατομική “λύση” που ποτέ δεν λύνει τίποτα.
Η δύναμή μας βρίσκεται στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Νομού Κοζάνης.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Συνάδελφε
Στο σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματά σου. Τι μισθό δικαιούσαι, τι ωράριο πρέπει να δουλεύεις, τι και πώς θα το διεκδικήσεις.
Το σωματείο είναι το δικό σου αποκούμπι. Αυτό θα σε στηρίξει σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία που έχεις στην δουλειά και σε όλη την καθημερινότητά σου.
Σωματείο σημαίνει ανάπτυξη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσά μας.

Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Αλλιώς παλεύεις μόνος σου κι αλλιώς μαζί με τους συναδέλφους σου από τον ίδιο κλάδο και από άλλους κλάδους. Αυτό κάνει το σωματείο. Πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας. Σε αυτό πρέπει να συμβάλεις κι εσύ με την εγγραφή σου στο σωματείο. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. ‘Ετσι απαντάμε στις απειλές και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσά μας το σωματείο μπορεί να αναμετρηθεί με την εργοδοσία που καλλιεργεί τον φόβο της απόλυσης και με το κράτος που παίρνει αντεργατικά μέτρα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
Το επόμενο διάστημα κράτος και εργοδοσία ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας και την ζωή μας. Ετοιμάζουν απελευθέρωση των απολύσεων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο εργαζόμενος και ο άνεργος δεν θα μπορεί να αγοράσει τις υπηρεσίες στο “σύστημα υγείας” που σκαρώνουν, τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών θα δυσκολεύονται να μορφωθούν. Όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεθέρμανσης λόγω ανεργίας και απληρωσιάς.

Κανένας συμβιβασμός με την φτώχεια και την μίζερη ζωή για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 6:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ μέρος στις εκλογές του σωματείου την Κυριακή 12 Μάρτη:
ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ από 9:00πμ έως 2:00μμ
ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ από 3:00μμ έως 8:00μμ

Σχολιάστε