Επιτυχημένη η συνάντηση 40 φορέων του Δήμου Κοζάνης για το σχέδιο της Βιώσιμη Αστικής Κινητικότητας της πόλης



jeyttjyejytejeytjtyejyte

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης η πρώτη συνάντηση – συζήτηση 40 φορέων του Δήμου (Επιμελητήρια, Τριτοβάθμια Ιδρύματα, Κινήσεις Πολιτών, κλπ) με την ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τους επιστημονικά υπεύθυνους καθηγητές Θάνο Βλαστό, Κωνσταντίνο Σερράο σχετικά με την Βιώσιμη Κινητικότητα (ΣΒΑΚ) στην πόλη της Κοζάνης.

Η συγκεκριμένη ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει αναλάβει το ερευνητικό πρόγραμμα για τον ανασχεδιασμό και την αλλαγή κατεύθυνσης της κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης, με προτεραιότητα στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μετά την παρουσίαση στους φορείς των βασικών αρχών και της φιλοσοφίας των στρατηγικών Βιώσιμης Κινητικότητας από την ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ακολούθησε εκτενής συζήτηση σε τραπέζια εργασίας με τους εκπροσώπους των φορέων, όπου εκφράστηκαν απόψεις, αντιρρήσεις, αλλά και οι οραματικές προσεγγίσεις κάθε φορέα.

«Το ΣΒΑΚ δεν το εκπονούμε εμείς. Το ΣΒΑΚ το εκπονεί η πόλη και οι άνθρωποί της», τόνισε ο κος Βλαστός και επεσήμανε ότι όλο το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δράσεις διαβούλευσης, αλλά και έμπρακτης συμμετοχής στον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, μέσω χρήσης εργαλείων τεχνολογίας (εφαρμογές έξυπνων τηλεφώνων, κλπ).

Ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Κ. Δεσποτίδης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος Σχεδιασμός Βιώσιμης Κινητικότητας είναι άμεσα συνυφασμένος τόσο με το υπό ολοκλήρωση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου, όσο και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (του πρώτου έργου ΕΣΠΑ που εντάχτηκε από τον Δήμο) που αφορά στην ένταξη στην πόλη του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.