Πώς να διαλέξετε τον κατάλληλο δικηγόρο για τις ανάγκες σας



dikigoros23543232532532

Oι νομικές υπηρεσίες είναι όπως οποιοδήποτε άλλο προϊόν: ο σοφός καταναλωτής διεξάγει ενδελεχή έρευνα για τη λήψη μίας σωστής απόφασης. Μόλις εξασφαλίσει αρκετές εναλλακτικές δικηγόρων με ειδίκευση στον κατάλληλο τομέα, πρέπει να ερευνήσει προσεκτικά κάθε υποψήφιο. Σας παραθέτουμε τα 4 βήματα για την επιλογή του καλύτερου δικηγόρου για τις νομικές σας ανάγκες.

  1. Διεξαγωγή συνέντευξης με τους υποψηφίους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιολογήσετε την  νομική ικανότητα ενός δικηγόρου είναι μία συνέντευξη. Οι περισσότεροι δικηγόροι θα σας παρέχουν μια πρώτη δωρεάν συνάντηση. Μερικές σημαντικές ερωτήσεις να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης είναι οι εξής:
  • Ποια εμπειρία έχει ο δικηγόρος σχετικά με το δικό σας νομικό ζήτημα;
  • Πόσο καιρό εξασκεί το επάγγελμα και ποια είναι η εμπειρία του στην νομική;
  • Έχει επιτυχίες στο ενεργητικό του;
  • Τι ποσοστό του φόρτου εργασίας του είναι αφιερωμένο στην διαχείριση νομικών ζητημάτων παρόμοιων με των δικών σας;
  • Έχει ειδικές δεξιότητες ή πιστοποιήσεις;
  • Ποιες είναι οι αμοιβές του και πώς διαρθρώνονται;
  • Ποιος άλλος θα εργάζεται για την περίπτωσή σας και ποια θα είναι η χρέωση;
  • Ποιες πρόσθετες δαπάνες μπορούν να υπάρξουν εκτός από την αμοιβή του δικηγόρου;
  • Μπορεί να σας παρέχει συστάσεις από άλλους πελάτες;
  • Πώς θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις στην περίπτωσή σας;

Λάβετε υπόψη ότι  μία υψηλή χρέωση δεν σημαίνει απαραιτήτως και έναν εξειδικευμένο δικηγόρο. Επίσης, μία υπερβολικά χαμηλή κοστολόγηση μπορεί να σημάνει προβλήματα, απειρία ή ανικανότητα.

  1. Ρωτήστε άλλους δικηγόρους. Οι δικηγόροι γνωρίζουν την ικανότητα και τη φήμη των άλλων δικηγόρων. Οι δικηγόροι μπορούν να είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με έναν συνάδελφό τους , που δεν μπορείτε να βρείτε σε ένα βιβλίο ή στο διαδίκτυο , όπως πληροφορίες σχετικά με τη δεοντολογία του δικηγόρου, το επίπεδο επάρκειας, τη  συμπεριφορά, τον τομέα ειδίκευσης και τη φήμη.
  2. Διεξάγεται έναν έλεγχο υποβάθρου. Πριν από την πρόσληψη οποιουδήποτε δικηγόρου, επικοινωνήστε με τον Δικηγορικό Σύλλογο για να επιβεβαιώσετε ότι ο δικηγόρος έχει καλή φήμη , ως μέλος του συλλόγου.
  3. Επισκεφτείτε το δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου σας. Μπορείτε να καταλάβετε πολλά για έναν δικηγόρο από το δικηγορικό γραφείο του. Ζητήστε μια σύντομη ξενάγηση στο χώρο, πέρα από το γραφείο ή την αίθουσα συνεδριάσεων, όπου θα συναντηθείτε με τον δικηγόρο. Είναι το δικηγορικό γραφείο τακτοποιημένο και με εύρυθμη λειτουργία; Το προσωπικό είναι αρκετά φιλικό και εξυπηρετικό; Είναι το γραφείο του δικηγόρου εύκολα προσβάσιμο;

Ακολουθώντας τα τέσσερα παραπάνω βήματα, θα είστε σε θέση να επιλέξετε το δικηγόρο με τις κατάλληλες νομικές δεξιότητες και τα απαραίτητα προσόντα ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Πηγή αρθρογραφίας: Καλονόμος – Δικηγόρος δημοσίου και διοικητικού δικαίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.