ΠΑΜΕ Κοζάνης: Ορθώνουμε τείχος αγώνα ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε.



dei_agios_dhmhtrios_0

Είναι γεγονός πως η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της θέλουν σιγή νεκροταφείου από την πλευρά των εργαζομένων για να μπορούν ανενόχλητες να θυσιάζουν καθημερινά τις ανάγκες μας, τις ζωές μας, στον βωμό της μεγιστοποίησης των καπιταλιστικών κερδών. Είναι τέτοια η αποφασιστικότητά τους που δεν επιτρέπουν την παραμικρή φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους. Θέλουν να προλάβουν την έκφραση της αγανάκτησης και της οργής των εργαζομένων, που σιγοβράζει και διογκώνεται καθημερινά.

Έτσι, η ΔΕΗ Α.Ε., θέλει να καταστείλει κάθε φωνή που αντιστέκεται στα σχέδιά της. Δεν δίστασε να προχωρήσει σε κλήση για απολογία και σε κατάθεση μήνυσης ενάντια στα μέλη του «Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν. Κοζάνης», οι οποίοι ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της επιχείρησης. Ακόμη έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να απολύσει 8μηνίτη εργαζόμενο μέλος του συλλόγου.

Τα εν λόγω μέλη, μέσα από συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου τους, επιφορτίστηκαν με το καθήκον να μεταφέρουν τα αιτήματα του Συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου (11/2/2017). Η διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. για κάποιον ακατανόητο λόγω δεν επέτρεψε την είσοδό τους στον χώρο της συνέντευξης.

Η διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. φέρει μεγάλη ευθύνη για την όξυνση της κατάστασης πριν από την συνέντευξη τύπου καθώς αρνήθηκε, όπως συστηματικά έκανε έναν ολόκληρο χρόνο, να δεχτεί να συναντήσει τα μέλη του Συλλόγου που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των ενεργειών της. Σαν να μην έφτανε αυτό, η διεύθυνση της ΔΕΗ Α.Ε. επιχειρεί «να βγει κι από πάνω».

Η κλήση σε απολογία και η μήνυση έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν όχι μόνο τους 3 εργαζόμενους, αλλά συνολικά το προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε. και τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών.

Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις εργατικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων και να ζητήσουν να αποσυρθεί η μήνυση και η κλήση σε απολογία των τριών εργαζομένων.

Η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να είναι σίγουρη ότι από την στιγμή που επέλεξε να «σπείρει ανέμους», θα «θερίσει θύελλες».

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ορθωθεί τείχος αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές διώξεις των εργαζομένων και ενάντια στα σχέδια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των πληττόμενων χωριών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η μήνυση και η κλήση σε απολογία των τριών εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.