Ο χειμώνας έφυγε, η Αραχωβίτικη ομορφιά όχι!



araxova8765474586748

Η Αράχωβα, η κωμόπολη του Παρνασσού που είναι ονομαστή ως χειμερινός προορισμός τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό, δεν παύει να είναι ελκυστική ακόμη και μετά το τέλος του χειμώνα, αλλά και να προβάλλει ως ιδανικός προορισμός για τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Απέχοντας από την Αθήνα μόλις 170 χιλιόμετρα, η Αράχωβα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της πρωτεύουσας που αναζητούν λίγες στιγμές κοντά στη φύση και μακριά από το άγχος της πόλης, πραγματοποιώντας μια μικρή έστω απόδραση το Σαββατοκύριακο ή όποια άλλη μέρα μπορούν.

Μπορεί το χιονοδρομικό κέντρο να κλείνει τους μήνες που δεν υπάρχει χιόνι, ωστόσο όλη η υπόλοιπη περιοχή παραμένει μαγευτική και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η εγγύτητά της μάλιστα με τους Δελφούς δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη και αξία στην κωμόπολη, καθώς στους λάτρεις της προστίθενται και όσοι θέλουν να επισκεφτούν τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και αναζητούν εκεί τόπο διαμονής, κάνοντάς τη να «βουλιάξει» από κόσμο.

Τόσο η ίδια η κωμόπολη όσο και η περιοχή γύρω από αυτή είναι γεμάτες από ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους απολαμβάνοντας το ψυχρό κλίμα, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Υπάρχουν όμως ακόμη ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν υστερούν σε τίποτε, ούτε σε υποδομή ούτε σε υπηρεσίες.

Και είναι πολλά εκείνα που μπορεί να κάνει κανείς εδώ. Η ημέρα προσφέρεται για βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της, για καφέ ή γεύμα στα προσεγμένα μαγαζιά της, για κοντινές ή πιο μακρινές εκδρομές, στους Δελφούς ή στις παραλίες που δροσίζουν τα… πόδια του Παρνασσού, ακόμη και για τζόκινγκ ή περιπάτους στα μονοπάτια των δασών που στεφανώνουν την κωμόπολη.

Το βράδυ πάλι, αν ο καιρός είναι καλός, τίποτα δεν σας εμποδίζει να συνεχίσετε τις ημερήσιες δραστηριότητές σας, έχοντας πάντως μαζί σας ένα ελαφρύ μπουφάν για κάθε ενδεχόμενο. Αν πάλι η βραδιά είναι πιο ψυχρή, μπορείτε να αφεθείτε στη θέα του χιονιού που καλύπτει σαν χαλί την πόλη, από το παράθυρο του δωματίου σας. Ο κλιματισμός που διαθέτουν τα δωμάτια κάνει απολαυστική τη διαμονή σας, ενώ αν υπάρχει και τζάκι, τότε θα νιώσετε πραγματικά βασιλιάς.

Επ’ ουδενί όμως το κρύο δεν αποτελεί εμπόδιο για όσους θέλουν να διασκεδάσουν. Η Αράχωβα είναι ένας τουριστικός προορισμός που δεν υστερεί σε τίποτα και σε αυτόν τον τομέα, αφού έχει μπαράκια, εστιατόρια και ταβέρνες με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που ξετρελαίνουν τους ξένους τουρίστες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσετε και σε κάποια γιορτή ή πανηγύρι με δημοτικά τραγούδια και άφθονους μεζέδες και κρασί, και σε αυτή την περίπτωση το κέφι διατηρείται αμείωτο μέχρι το πρωί!

Και αν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από την Αράχωβα με φίλους και γνωστούς, απλά χαρίστε τους κάτι από τα σουβενίρ ή τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, ή ακόμη καλύτερα ένα βιβλίο για την ιστορία της, που χάνεται στα βάθη των αιώνων και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, κάνοντάς την αυτό που όλοι ξέρουμε. Μια ξεχωριστής ομορφιάς κωμόπολη, που χάρη στη θέση, το κλίμα και το ιδιαίτερο χρώμα της παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς χειμερινούς –και όχι μόνο – προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα για ενοικιαζόμενα δωμάτια Αράχωβα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.