Νέα μεγάλη απάτη στο διαδίκτυο – Θύμα της κομπίνας και στην Κοζάνη – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR



e5e14-giannitsa-apati

Καταγγελία μητέρας για απάτη που εμπλέκει τον γιο της
Μία απίθανη απάτη μέσω διαδικτύου, καταγγέλλει μητέρα στο KOZANILIFE.GR

Η κ. Δώρα από την Αθήνα, μας μεταφέρει την απίστευτη ιστορία που συνέβη σε βάρος του γιου της, όπου εμπλέκουν ανυποψίαστα θύματα και τελικώς βρίσκονται υπόλογοι απέναντι στη δικαιοσύνη.

Ένα κουβάρι μιας ηλεκτρονικής άπατης, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ανυποψίαστοι χρήστες πέφτουν στην παγίδα να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία για εύρεση εργασίας και τελικώς καταλήγουν με μηνύσεις σε βάρους τους.

Η ιστορία όπως μας μεταφέρει η κ.Δώρα, ξεκινάει από την αναζήτηση ατόμων για δουλειά στο εξωτερικό, όπου τάζουν δουλειές με χρυσούς μισθούς, ενώ για την εξασφάλιση της χρυσής αυτής θέσης, ζητούν τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου και από κει ξεκινούν όλα.

«Ο γιος μου πάνω στην απελπισία του, έστειλε τα στοιχεία του προκειμένου να βρει δουλειά, όπως θα έκανε κάθε απελπισμένος νέος για την εύρεση εργασίας. Αυτό ήταν το λάθος του, όπου του στοίχισε 2 μηνύσεις σε βάρος του για άπατη μέσω διαδικτύου- πώλησης αυτοκινήτων».

Οι επιτήδειοι που βρίσκονται πίσω από την κομπίνα αυτή, πατούν στο ευαίσθητο σημείο των ανέργων και της κρίσης, αποσπώντας τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου θύματος και εν τέλει τα χρησιμοποιούν προκειμένου να πωλήσουν αυτοκίνητα, τα οποία όμως ποτέ δεν φτάνουν στο προορισμό του αγοραστή, ενώ προηγουμένως έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για προκαταβολή είτε για εξόφληση και γίνονται καπνός!

Για να πείσουν το υποψήφιο θύμα, στέλνουν τα σχετικά έγγραφα του αυτοκινήτου, με τα στοιχεία των θυμάτων που προηγουμένως έχουν εξαπατηθεί για εύρεση εργασίας!

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει μία δικαστική διαδρομή, όπου ο αγοραστής πλέον, αφού εξαπατηθεί και χάσει τα χρήματα του, στρέφεται εναντίον του πωλητή, χωρίς όμως όμως ο πωλητής να έχει ιδέα για το τι έχει προηγηθεί.

Όπως μας μεταφέρει η κ. Δώρα, ο γιος της έχει δεχθεί 2 μηνύσεις και μία η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης από ανθρώπους που έχουν εξαπατηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, θύμα της ηλεκτρονικής αυτής απάτης, υπάρχει και στην Κοζάνη, το οποίο δεν φαίνεται να έχει κινηθεί νομικά.

«Αναρωτιέμαι, πόσα ακόμα άτομα βρίσκονται στη θέση του παιδιού μου. Έχω βρει πέντε αυτοκίνητα, που φαίνεται να έχουν πουληθεί στο όνομα του γιου μου. Προσπαθώ να βρω και άλλα θύματα προκειμένου να ενώσουμε την ιστορία! Από το 2015, έχω ενημερώσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βρίσκονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, γιατί δεν ανοίγουν οι λογαριασμοί τραπεζών, να δούμε σε ποιόν κατατίθενται τα χρήματα στο εξωτερικό.Προσπαθώ να στείλω παντού, σε όλες τις ιστοσελίδες ανά την Ελλάδα email, που δείχνουν να πουλάνε αυτοκίνητο με το όνομα του γιου μου για να τις αποσύρουν. Έχουμε εντοπίσει ακόμη έναν άνθρωπο, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα, όταν τον ενημερώσαμε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορεί αγγελία με τα στοιχεία του, όπου φαίνεται να πουλά αυτοκίνητο. Δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου, θα φτάσω, μέχρι το τέλος».

«Ο γιος μου έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου», ενώ η δικογραφία όπως μας μεταφέρει η ίδια, έχει όλα τα σχετικά έγγραφα και είναι στη διάθεση των Αρχών.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Νέα μεγάλη απάτη στο διαδίκτυο – Θύμα της κομπίνας και στην Κοζάνη – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.