Η Επιτροπή του ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας για την συνάντηση Τσίπρα – Καρυπίδη



3ktydulutdktdykytddyktdyu

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ τους, προωθούν το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους» και στην περιοχή μας. Προσπαθούν να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση ότι ο λαός θα ωφεληθεί από την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη στιγμή που βρίσκονται προ των πυλών νέα σκληρά μέτρα.

Η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη στηρίζεται στην ακόμη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Είναι ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων που αξιοποιούν τη φθηνή εργατική δύναμη που τους παρέχουν οι νόμοι των κυβερνήσεων και συγκεντρώνουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής. Είναι ανάπτυξη που επιτυγχάνεται σβήνοντας τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, ΕΒΕ και αγρότες.

Αν όντως η κυβέρνηση νοιάζονταν για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, δεν θα έπαιρνε τα μέτρα που πήρε (φορολογικό, ασφάλιση κλπ.), τα οποία σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό τους, τους οδηγούν στο λουκέτο. Θα υιοθετούσε τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τα κόκκινα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.