Καστοριά: Οργιάζει η παραπληροφόρηση για τα κίνητρα της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή



88ilgufuf7uf7ufd7uy7

Όσο περνούν οι μέρες από την στιγμή της στυγερής δολοφονίας και η Αστυνομία κρατάει κλειστά τα “χαρτιά” της, τόσο πληθαίνουν οι γνωστοί – άγνωστοι κύκλοι, που τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με “αποκαλύψεις” της τελευταίας στιγμής, που συσκοτίζουν περισσότερο τα πράγματα και φτάνουν ακόμα και στα όρια του ποινικού αδικήματος της προσβολής του νεκρού! Η Αστυνομία θα μπορούσε να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνα που δεν δυσχεραίνουν το έργο της.

Αλλά προφυλάσσουν την κοινή γνώμη από την παραπληροφόρηση που επιχειρούν κάποιοι, με σκοπό να κατευθύνουν την ενημέρωση προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ασφαλώς και η αρχή της μυστικότητας της προανάκρισης είναι δεσμευτική για τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους. Από την άλλη όμως και το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, που είναι κοινωνικό κεκτημένο, δεν πρέπει να παραβλέπεται. Αρκεί κάποιος να έχει την ικανότητα να συγκεράσει αυτά τα δύο. Και όχι να αφήνει το ένα να λειτουργεί σε βάρος του άλλου ή και το αντίστροφο.

Θα μπορούσε η Αστυνομία να ενημερώσει τους πολίτες, έστω με την “ξύλινη” γλώσσα ενός δελτίου τύπου, προς τα μέσα ενημέρωσης. Για να εξαλειφθούν και οι τελευταίες υποψίες που σκιάζουν τον ορίζοντα της προανακριτικής διαδικασίας ως προς τα πραγματικά κίνητρα του δράστη, ο οποίος εξακολουθεί να επιμένει στην ληστεία, που επιχείρησε προκειμένου να εξασφαλίσει το… κομμωτήριο της συζύγου του!

Από την kastorianiestia.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Καστοριά: Οργιάζει η παραπληροφόρηση για τα κίνητρα της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.