Καταστροφές από άγνωστο σε βραχόκηπο στην Παύλου Μελά – Δείτε φωτογραφίες



6666686rl6el76ek7ek75wk65wsjysyduy

Τις τελευταίες ημέρες συμπολίτης μας κατέστρεψε το βραχόκηπο που υπήρχε σε χώρο πρασίνου επί της Παύλου Μελά και Κων. Παλαιολόγου, στο χώρο που τιμάται με προτομή ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς. Κόπηκαν θάμνοι τουλάχιστον 10ετών και έγινε τομή κλαδέματος σε μικρό δενδράκι με τοποθέτηση αλατιού στη βάση του, με σκοπό την ξήρανσή του.

Είναι περίεργη η απόλυτη σιωπή κάποιων…άραγε τι ώρα έγινε η καταστροφική επέμβαση.. ή μήπως το επιθυμούσαν και σιώπησαν…

Δυστυχώς στην πόλη μας άνθρωποι χωρίς ευαισθησίες προέβηκαν σε καταστροφή του χώρου χωρίς να σεβαστούν τους ζωντανούς πράσινους οργανισμούς που προσφέρουν οξυγόνο στον ήδη επιβαρυμένο αστικό ιστό.

Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο έχει αναπτυχθεί και η δράση “BEUYS” από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος με τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κοζάνης φυτεύοντας δύο ελιές το 2015, οι οποίες υπέστησαν βανδαλισμό και επαναφυτεύτηκαν το 2016.

99999kytdkytdsykskyrsjsjyΜετά από συστάσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αστυνομία κανείς στην περιοχή δεν αντιλήφθηκε κάτι για να βοηθήσει στην έρευνά μας και στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Συστηματικά έχουμε συγκεκριμένες καταστροφές στον χώρο αυτό και πλέον ο Δήμος Κοζάνης θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με μήνυση κατά αγνώστων.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης φροντίζει το μικρό χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης συστηματικά με τις απαιτούμενες εργασίες, όπως πρέπει να γίνονται στο χλοοτάπητα και στα καλλωπιστικά είδη. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν υπήρξε οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο άρδευσης του χώρου, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι περίοικοι, το οποίο έκλεισε τέλη Οκτωβρίου. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν φέτος ορισμένα καλλωπιστικά είδη έχουν όψη «ξερού» φυτού, όμως στο επόμενο διάστημα θα εκπτυχθεί νέα βλάστηση και θα ανανεωθεί η κώμη τους. Στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν αειθαλείς καλλωπιστικοί θάμνοι ύψους 1,5μ. και καταστράφηκαν.

Οποιαδήποτε επέμβαση απαιτείται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου αρμόδιο είναι ΜΟΝΟ το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης και παρακαλούνται οι δημότες να καταθέτουν τα αιτήματά τους στη Γραμμή του Δημότη, τηλ.24610-34000, ώστε να συντηρούνται οι χώροι υπεύθυνα και σωστά.

Εδώ και ένα μήνα, καθημερινά, συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σε πάρκα, παρτέρια, σχολικές αυλές και δενδροστοιχίες και περιποιούνται «το πράσινο» του Δήμου Κοζάνης. Παρακαλείστε για την άμεση ενημέρωση προς την υπηρεσία μας και την αστυνομία εάν αντιληφτείτε επέμβαση από οποιονδήποτε άλλο άτομο.

Ελπίζουμε στη συνεργασία και στην από κοινού προστασία και διατήρηση του αστικού πρασίνου.

6666686rl6el76ek7ek75wk65wsjysyduy

77777luyfluyfdluydluydl8udyludful

888888ukyfukdtktdktydskystkytdku

99999kytdkytdsykskyrsjsjy

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.