Γνωρίστε τις διαφορές ανάμεσα στην κρουαζιέρα ποταμού και θάλασσας



hu6w4aw5rujw5u6w5uw5e5w6u65

Με τους περισσότερους ταξιδιώτες να ανακαλύπτουν την κρουαζιέρα σε ποταμό για πρώτη φορά, θα ήταν δελεαστικό να συγκρίνουμε ανάμεσα στην κρουαζιέρα ποταμού και την θαλάσσια κρουαζιέρα. Και αν και τα δύο μοιράζονται πολλά θετικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν οι έμπειροι ταξιδιώτες θαλάσσιων κρουαζιέρων.

Στις  κρουαζιέρες σε ποταμούς  τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου , περισσότερο από ότι στις θαλάσσιες κρουαζιέρες. Και ενώ κανέναν δεν θα πειράξει να μην χρειάζεται να πληρώσει για μια μπύρα με το μεσημεριανό ή για ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό, οι συμπεριλήψεις στις κρουαζιέρες ποταμού είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το νερό , τα αναψυκτικά, καφέδες και τσάι συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου μαζί με όλα τα έξοδα των εκδρομών και μικρές υπηρεσίες όπως  πρόσβαση στο ίντερνετ. Θα πληρώσετε προκαταβολικά  πολλά χρήματα αλλά θα έχετε λιγότερα επιπλέον αργότερα.

Το μπαλκόνι σας είναι λιγότερο σημαντικό στις κρουαζιέρες σε ποτάμια. Τώρα μην μας παρεξηγήσετε, θα λατρεύατε να έχετε ένα  Γαλλικό μπαλκόνι ή ακόμα και ένα μεγαλύτερο μπαλκόνι. Αλλά η σημασία του σε ένα μικρό ποταμόπλοιο που μένει σε λιμάνια για μεγάλες περιόδους  της ημέρας  γίνεται λιγότερο κρίσιμη από ότι σε ένα πλοίο με 3000 επιβάτες όπου το μπαλκόνι είναι η προσωπική σας όαση.

Όλα είναι ευρωπαϊκά. Από τις ηλεκτρικές πρίζες  ως το εν πλω νόμισμα, τα ευρωπαϊκά πρότυπα βασιλεύουν στις κρουαζιέρες στο ποτάμι. Αυτό είναι διαφορετικό από τα κρουαζιερόπλοια ωκεανού, πολλά από τα οποία διατηρούν το Δολάριο ως το εν πλω νόμισμά τους, ακόμη και όταν ταξιδεύουν σε ξένες χώρες.

Το να κλείσετε τελευταία στιγμή θα σας αφήσει στο σκοτάδι. Κάθε ταξιδιώτης έχει βρει μία καταπληκτική προσφορά της τελευταίας στιγμής  ή το να  περιμένει για αυτή είναι πολύ λιγότερο επιτυχημένο στον κόσμο της κρουαζιέρας ποταμού. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή πολλά από τα νεότερα πλοία και τα πιο δημοφιλή δρομολόγια είναι εντελώς προ πωλημένα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η κρουαζιέρα ποταμού είναι δραστήρια. Από τις εκδρομές που προσφέρονται σε διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας , η γευσιγνωσία κρασιού ή μοναδικές πολιτιστικές εξερευνήσεις, οι κρουαζιέρες ποταμού προσελκύουν έναν  ενεργό, ενημερωμένο, εκπαιδευμένο επιβάτη ο οποίος είναι περίεργος για τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες κρουαζιέρες δεν το κάνουν, αλλά λόγω των αποστάσεων και του κόστους που ασχολούνται με κρουαζιέρες σε ποτάμι, όλοι οι επιβαίνοντες είναι πρόθυμοι συμμετέχοντες. Οικονομικά προσιτές και προσβάσιμες, κάτι που δεν είναι συχνή περίπτωση για τις κρουαζιέρες  στον ωκεανό.

Τέλος, υπάρχει μια τελευταία βασική διαφορά που αξίζει να μοιραστούμε, μεταξύ των κρουαζιέρων ποταμού και θαλάσσης: Μια κρουαζιέρα ποταμού είναι πιο κοντά σε μια πολυτελή κρουαζιέρα από μια επικρατούσα τάση κρουαζιέρα, με την εξαίρεση των καμπινών, οι οποίες είναι σχεδόν πάντα μικρότερες από 200 τετραγωνικά πόδια. Σε αντίθετη περίπτωση, τα γεύματα είναι ανοιχτά σε θέσεις, οι κώδικες ενδυμασίας είναι χαλαροί, και η εξυπηρέτηση – λόγω του διαχεισίσημου αριθμού  των επισκεπτών επί του σκάφους – τείνει να είναι μοναδική και εξατομικευμένη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.