Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τη μελέτη της Greenpeace: «Ανευθυνότητα και πράσινα όνειρα»



genop_deiΓια μια ακόμη φορά – τώρα με την ευκαιρία της «Mελέτης ανάλυσης και σχεδιασμού του ελληνικού ενεργειακού συστήματος για την περίοδο 2017 – 2035»- η Greenpeace δεν επιχειρεί μόνον να θολώσει τα νερά… Επιτίθεται στη ΓΕΝΟΠ και τη ΔΕΗ , τσουβαλιάζοντας και τις δυο στο… λόμπυ των ορυκτών καυσίμων.

Κατ΄αρχήν οι εκπρόσωποι της Greenpeace συνεχίζουν να κάνουν ένα λάθος και μάλιστα βασικό: τοποθετούν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη θέση των αρνητών και των πολέμιων της προστασίας του περιβάλλοντος. Και μάλιστα θέλουν να κρατούν το προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μόνον για τον εαυτό τους. Κάνουν λάθος από την αρχή και επόμενο είναι όταν ξεκινά κανείς με λάθος όποια εξίσωση και να προσπαθήσει, δεν βγαίνει το σωστό αποτέλεσμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι η ευαισθησία μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι δεδομένη, διακηρυγμένη και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πλειοδοτεί σε ευαισθησία πολύ δε περισσότερο όταν οι «αποκλειστικοί υπέρμαχοι» του περιβάλλοντος είναι μάλλον «χτεσινοί».

Όσο για τη ΔΕΗ, τα πράσινα στελέχη της Greenpeace θα πρέπει να θυμούνται ότι ελάχιστες επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν δείξει –με έργα και όχι με λόγια- την ευαισθησία τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον ας θυμηθούν ότι είναι η πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που επένδυσε στην αιολική ενέργεια.

Και επειδή οι εκπρόσωποι της Greenpeace κατά την περίοδο της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης και των ακραίων καιρικών συνθηκών στη χώρα μας – όταν το σύστημα ενέργειας κινδυνευσε με κατάρρευση – ήταν άφαντοι , θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι χάρη στο «βρώμικο λιγνίτη» τα ελληνικά νοικοκυριά –όπως και τα δικά τους γραφεία- μπορούσαν να ζεσταθούν …

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να απαντήσουν αν θεωρούν ότι τα έργα τηλεθέρμανσης που εξασφαλίζουν θερμότητα για χιλιάδες νοικοκυριά στη Δυτική Μακεδονία και την Αρκαδία είναι φιλικά ή όχι προς το περιβάλλον ή μήπως τα στελέχη της Greenpeace θα προτιμούσαν αυτά τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν πετρέλαιο ( ίσως και μαζούτ ) ή μήπως να καταφύγουν στην παράνομη υλοτόμηση καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον;

Σε διαφορετική περίπτωση καλούνται (οι εκπρόσωποι της Greenpeace) να απαντήσουν στην απλή αλλά τόσο σημαντική ερώτηση : Μπορούν τα αιολικά και τα φωτοβολταικά να παράσχουν ενέργεια και θερμότητα (τηλεθέρμανση) σε συνθήκες άπνοιας, συννεφιάς και με θερμοκρασία που ορισμένες φορές φτάνει τους – 25o ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.