Εντυπωσιάστηκαν από το γεωπάρκο των «Μπουχαριών» οι επισκέπτες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου



lufykytdkytsdjytrsjtrjtr

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Ηπείρου, διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 ημερήσια περιβαλλοντική εκδρομή στην περιοχή μας. Η μεγάλη ομάδα των εκπαιδευτικών (Α/Βάθμιας, Β/Βάθμιας και του Πανεπιστημίου), αποτελούμενη από  100 περίπου άτομα της περιοχής της Ηπείρου (με 2 λεωφορεία), επισκέφτηκε το Γεωπάρκο “Μπουχάρια” στην περιοχή των Καμβουνίων.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα θέαμα με τους ιδιόμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς. Περπάτησαν στα μονοπάτια και απόλαυσαν την ηρεμία και τη μαγεία του τοπίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημερήσιας εκδρομής περιελάμβανε, επίσκεψη στο ΚΠΕ Βελβεντού, το φαράγγι “Λάφιστα” και τους καταρράκτες στο “Σκεπασμένο”.

ΥΓ. Η ώρα της επίσκεψης της ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου στο γεωπάρκο, συνέπεσε με την επίσκεψη 2 γκρουπ Θεσσαλονικέων με ΙΧ αυτοκίνητα, συνολικά περί τα 20-25 άτομα, ένδειξη της μεγάλης επισκεψιμότητας του γεωπάρκου το τελευταίο διάστημα….

mikrovalto.gr

ΣΗΜ.: Η Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Ηπείρου, εξέδωσε και μας απέστειλε, μέσω της υπεύθυνης κας Μαριάννας Νάστου, το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε ένα μοναδικό για τον ελλαδικό χώρο Γεωπάρκο -στα Μπουχάρια Μικροβάλτου Κοζάνης-, στο φαράγγι Λάφιστα και στους καταρράκτες, καθώς και στο γραφικό Βελβεντό, βρέθηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, εκατό εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι της ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Σ’ αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή, πολύτιμη βοήθεια κι επιστημονική στήριξη παρείχαν ο κος Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος, εθελοντής, υποστηρικτής του Γεωπάρκου, η συνάδελφος κα Τζιούτζιου Άννα, ο υπεύθυνος και η Π.Ο. του ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας.

Η Δ.Ε. της ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ευχαριστεί όλες και όλους !!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.