Ξεκίνησε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στο Βελβεντό Κοζάνης



flyuuyflkdtkdytdkytsky5twjysyjjtey

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Βελβεντού σήμερα (03-03-2017) πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Βελβεντού όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.

Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου, θα αποτελεί το  βασικό συνδετικό κρίκο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία του Βελβεντού εκφράζοντας παράλληλα την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ευρίσκονται σε άμεση επαφή με την Αστυνομία, γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης και αμφίδρομης συνεργασίας, εξασφαλίζοντας την ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού του Δήμου Σερβίων -Βελβεντου παρέστησαν ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Ντζιοβάρας Παναγιώτης, ο Αστυνομικος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Θεοχάρης Χαράλαμπος καθώς και φορείς και πολίτες της περιοχής.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.