Επίσκεψη της Α΄ τάξης του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης στο «Νόησις» και στο Παιδικό Χωριό SOS στη Θεσσαλονίκη



f8o6o87u6fo76d7o5dsi65uas45eu45as

Η Α’ τάξη του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης υλοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, αρχικά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», για την παρακολούθηση προγράμματος ενάντια στο κάπνισμα. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997. Αποτελείται από δέκα σπίτια τα οποία φιλοξενούν στο σύνολό τους εξήντα παιδιά. Επειδή η χρηματοδότηση των παιδικών χωριών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους, κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών του Γυμνασίου.

Γι’ αυτόν τον σκοπό συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία προσφέρθηκαν από τους μαθητές και τους συνοδούς τους στους υπεύθυνους του χωριού. Με τη διδακτική αυτή επίσκεψη, οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.