Με επισημότητα τίμησε ο Δήμος Βοΐου και η Γαλατινή τον τ. Δήμαρχο Ασκίου Βασίλη Πάτρα



1kluyfukyfukyfduku

Με επισημότητα τίμησε ο Δήμος Βοΐου και η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής τον τ. Δήμαρχο Ασκίου Βασίλη Πάτρα στην γενέτειρα του δίνοντας το όνομα του στην Κεντρική Πλατεία και στην οδό που οδηγεί στο πατρικό του σπίτι.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλος. Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής έγιναν από τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Λαζόγκα με την παρουσία πλήθους κόσμου. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε το αγαπημένο τραγούδι του Βασίλη Πάτρα “λάμπουν τα χιόνια στα βουνά”.

Στην συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο της Γαλατινής πραγματοποιήθηκε μία σεμνή εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Βασίλη Πάτρα. Η δημοσιογράφος και συντονίστρια Κατερίνα Μαρκοπούλου έκανε ένα σύντομο ιστορικό για την ζωή και το έργο του τ. Δημάρχου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο, τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο και τον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Δακή, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Παράλληλα έγινε και προβολή φωτογραφικού υλικού από την ζωή και το έργο του Βασίλη Πάτρα. Το λόγο πήρε στο τέλος η κόρη του τ. Δημάρχου Αγνή Πάτρα που ευχαρίστησε το Δήμο και την Τοπική Κοινότητα για την εκδήλωση και την τιμή που απέδωσε στον Βασίλη Πάτρα.

2kytdfkuytdytdsjyrtstyj

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.