Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φεβρουαρίου

sillogos_ginaikon_ptolemaidasΕργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες, νέες γυναίκες

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε παλιά, αλλά και νέα μέτρα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Εμάς και τις οικογένειές μας, μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς εξαθλίωσης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πετσοκομμένες συντάξεις.

Αντί για μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια οι μητέρες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ωράρια-λάστιχο. Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη μητέρα είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.

Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κοινωνική προστασία της μητρότητας.
Δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ώρα 18:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.