Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας για την απώλεια του Αντιπροέδρου του ΣΚΛΕ Τζανέτου Αντύπα



sillipitirio_bannerΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για την αδόκητη απώλεια του Αντιπροέδρου του ΣΚΛΕ και Προέδρου της Praksis Τζανέτου Αντύπα.

Ο Τζανέτος Αντύπας, με βασικές σπουδές στην Κοινωνική Εργασία, στην Οικονομία και Διοίκηση και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Υγείας (MSc Health Management), ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ από το 2012. Πρωτοπόρος, εμπνευσμένος και δημιουργικός, υπηρέτησε με αφοσίωση, αξιοπιστία και όραμα τις αρχές και αξίες της Κοινωνικής Εργασίας.

Εκτός από την παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, διακρίθηκε για την ιδιαίτερα πλούσια εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση, η οποία ξεκίνησε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελλάδας το 1996, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ιατρικής παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα στην Ελλάδα.

Το 2000 από το πόστο του Διευθυντή Αποστολών των MSF Ελλάδας δημιούργησε προγράμματα αναπτυξιακά σε 9 χώρες (Μαλάουι, Ζάμπια, Παλαιστίνη, Αιθιοπία, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία, Ελλάδα, Σερβία), κάθετα προγράμματα άμεσης παρέμβασης (Λίβανο, Ρωσία), ενώ συμμετείχε σε παρεμβάσεις επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία (βομβαρδισμοί) στην Τουρκία (σεισμοί), Ελλάδα (σεισμός), Ινδία (σεισμός), Μοζαμβίκη (πλημμύρες), Ζάμπια (επιδημία ιλαράς).

Παράλληλα με την εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση, από το 1995 συμμετείχε σε προγράμματα Συμβουλευτικής και εργασιακής αποκατάστασης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Διετέλεσε πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου PRAKSIS, το οποίο συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και αποτελεί την συνέχεια των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας.

Επίσης, ήταν Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του, στους φίλους και συνεργάτες του στην οργάνωση Praksis, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΣΚΛΕ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας
Αναστασία Βαβλιάρα                Ευγενία Γούλια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.