Ραχήλ Μακρή: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκμεταλλεύεται πυροσβέστες για να δημιουργήσει κομματική πελατεία»



raxilmakri34563546

Στις 5 Μαρτίου 2014 κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας» κατέθεσα στα πρακτικά της ολομέλειας υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, οι οποίοι τόνιζαν την ανάγκη της ομογενοποίησης του προσωπικού του Σώματος της Πυροσβεστικής και την αποκατάσταση των μεγάλων υφιστάμενων αδικιών του κλάδου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία οποιαδήποτε αναδιοργάνωση.

Ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποσκοπούσε στην δημιουργία κομματικής πελατείας που επιχειρούσε να δημιουργήσει, για αυτό και κάλεσα τους αρμόδιους Υπουργούς, να σταματήσουν τέτοιου είδους πρακτικές και να φροντίσουν να ενδυναμώσουν το Πυροσβεστικό Σώμα με ανθρώπους που και την ικανότητα έχουν, αλλά και την όρεξη για να προσφέρουν.

Ζήτησα να προβούν στις προτεινόμενες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, να υιοθετήσουν δηλαδή τα δίκαια και εύλογα αιτήματα ανθρώπων, που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους στη μάχη με τη φωτιά, αλλά και τα στοιχεία της φύσης.

Σήμερα η πραγματικότητα έρχεται να δικαιώσει τις ανησυχίες των πυροσβεστών και 4000 πυροσβέστες βρίσκονται στο έλεος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αξιοποιώντας τα κενά του νόμου των προηγούμενων κυβερνήσεων και αντιγράφοντας τις πρακτικές τους, προσπαθούν να μετατρέψουν τους ανθρώπους αυτούς σε κομματική πελατεία κυβερνητικών Βουλευτών και Υπουργών, εκβιάζοντάς τους με μη ανανέωση της σύμβασης τους και την αντικατάσταση πολλών εξ αυτών που δεν ανήκουν στα κόμματα τους, από ημέτερους με χρώμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.