Πτολεμαΐδα: Μεγαλείο ψυχής από χαροκαμένη οικογένεια – Πήραν τη μεγάλη απόφαση!

nosokomeio_esoteriko234

Συγκίνηση στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Η οικογένεια μίλησε με τους γιατρούς και ύστερα από λίγο ανακοίνωσε την απόφασή της…

«Δώρα ζωής» σε τέσσερις ανθρώπους χάρισε με τον θάνατό του ένας 63χρονος άνδρας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, που κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου. Η οικογένεια του άτυχου άνδρα, με τη συνεχή ενημέρωση αλλά και τη στήριξη των ιατρών της ΜΕΘ, έλαβε τη γενναία απόφαση να προσφέρει τα όργανα του σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της επιχείρησης λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 7 το πρωί. Συμμετείχαν η μεταμοσχευτική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε λήψη του ήπατος, η ομάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που έκανε την λήψη του κερατοειδούς και η ομάδα των γιατρών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων που έκανε λήψη των νεφρών.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η όλη επιχείρηση πήγε πολύ καλά, οι λήπτες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σοφία Γκαλιαγκούση, που χειρίστηκε το θέμα της ενημέρωσης των συγγενών και ενημέρωσε τον ΕΟΜ, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εκ μέρους του συνόλου των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, ευχαρίστησε την οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου άνδρα για τη μεγαλοψυχία και γενναιότητα που επέδειξαν να προσφέρουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους και ευχήθηκε «η πράξη ανθρωπιάς στην οποία προέβησαν να βρει κι άλλους μιμητές στην ελληνική κοινωνία».

Από το newsit.gr

Σχολιάστε