Σάββατο Μικρής Αποκριάς: Μεγάλο αφιέρωμα στα Χάλκινα των Βαλκανίων και την Κοζανίτικη Γαστρονομία! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

gkithonas1

– Χάλκινα Ηχοχρώματα Βαλκανίων
– Βραδιά Κοζανίτικης Γαστρονομίας

Το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς στις 18 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στα χάλκινα πνευστά της Κοζάνης και των γύρω περιοχών οργανώνεται από τον ΟΑΠΝ.

Στον Κεντρικό Πεζόδρομο (Ειρήνης) και στους κάθετους άξονες θα γίνει παρέλαση πολυάριθμων ομάδων χάλκινων πνευστών τόσο του Δήμου μας όσο και από όμορες πόλεις (Σιάτιστα, Εράτυρα, Γαλατινή). Συμμετέχουν μουσικοί μέχρι και από το Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας. Επικεφαλής όλης της παρέλασης των χάλκινων θα τεθεί η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κοζάνης, «Πανδώρα».

Οι μουσικοί θα πλαισιώνονται από τμήματα κωδωνοφόρων μεταμφιεσμένων προερχόμενα από το Pernik Βουλγαρίας, τα οποία έχουν ενταχθεί στην προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από την πόλη Kavadarci, περιοχής  Tikvesh, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Πύργων Δράμας.

Το γλέντι και ο χορός από τους κεντρικούς δρόμους από τις 20.00 μέχρι και τις 20.30 θα μεταφερθεί σταδιακά στην κεντρική πλατεία, παραδίνοντας στις 20.30 τη σκυτάλη στο Φανό της βραδιάς, το Φανό από τα Μπουγδανάθκα.

Παράλληλα από τις 20.00 μέχρι και τις 20.30 στον κεντρικό πεζόδρομο οργανώνεται Βραδιά Κοζανίτικης Γαστρονομίας, σε σύμπραξη με τα καταστήματα εστίασης της πόλης Κοζάνης. Σε αυτήν συμμετέχουν τα εστιατόρια – ταβέρνες – ουζερί: Τρυποκάρυδος, Ερμιόνιο, Strada, 50ράκη, Το κοτέτσι, Το Ρεβύθι, Ζήνος, Πέρπιρας, Ρακοζαλάδες, Γεμιστάνας, Σ΄αναμμένα κάρβουνα, Μούσες, Οινοποιόν, Κώστας στα Κοίλα, Άλσος Αγ. Δημητρίου, Χρυσόψαρο, Τζίτζικας & Μέρμηγκας, Μη σε μέλι, Ελληνικό, Πάμε Σουβλάκι.

Την Κυριακή, οι ίδιες ομάδες μεταμφιεσμένων κωδωνοφόρων από το Pernic, Cavadarci και τους Πύργους Δράμας από τις 11.00 μέχρι και τις 11.15 θα πραγματοποιήσουν παρέλαση κατά μήκος της οδού Παύλου Μελά πριν καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου μέχρι και τις 12.00 μ.μ. θα παρουσιάσουν εθιμικά δρώμενα του τόπου τους.

etyjdstjtyjkdtuyjktujktd

Αναλυτικά το πρόγραμμα το Σάββατο της Μικρής Αποκριάς 18 Φεβρουαρίου 2017

19.00-20.00 Κεντρικός Πεζόδρομος (Ειρήνης) και κάθετοι άξονες: Παρέλαση πολυάριθμων τοπικών ομάδων χάλκινων πνευστών ακολουθούμενων από τμήματα κωδωνοφόρων μεταμφιεσμένων από Pernik Βουλγαρίας,Vevchani περιοχής Στρούγκας Οχρίδας (the former Yugoslav Republic of Macedonia) και Μορφωτικού Συλλόγου Πύργων Δράμας που θα παρουσιάσουν το λαϊκό δρώμενο «ΑΡΚΟΥΔΕΣ».

20.00-20.30 Κεντρική Πλατεία: Γλέντι συνοδεία χάλκινων πνευστών.

20.00-20.30 Κεντρικός Πεζόδρομος (Ειρήνης) Βραδιά Κοζανίτικης Γαστρονομίας, οργανωμένη σε σύμπραξη με καταστήματα εστίασης της πόλης Κοζάνης. Συμμετέχουν τα εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί:
«Τρυποκάρυδος», «Ερμιόνιο», «Strada», «50ράκη», «το Κοτέτσι», «Ζήνων», «Πέρπιρας», «Ρακοζαλάδες», «Γεμιστάνας» «Σ’αναμμένα κάρβουνα», «Μούσες» «Ο Κώστας» στα Κοίλα, «Οινοποιών», «Ελληνικό», «Μη σε Μέλι», «Τζίτζικας και Μέρμηγκας», «Χρυσόψαρο», «Άλσος» στο πάρκο Αγίου Δημητρίου, «Πάμε σουβλάκι».

20.30 Κεντρική Πλατεία: Φανός Μπουγδανάθκα.

21.00 Φανός Μπουγδανάθκα: Άναμμα & γλέντι του Φανού.

Σχολιάστε