Συνεχίζεται με επιτυχία η παράσταση «Του Α» του Γιώργου Παφίλη στο Ολύμπιον



f7yoykdtsjrjsrsrjsrjt

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα για το «Του Α» του Γιώργου Παφίλη την Κυριακή της μικρής αποκριάς. Το έργο ξύπνησε μνήμες για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας τη δεκαετία του 50 μέσα από στιγμές καθημερινότητας. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του θεατρόφιλου κοινού, το οποίο γέμισε το cine Ολύμπιον.

«Τα έργα του Γιώργου Παφίλη είναι πολυδιάστατα. Χωρίς να είναι ιστορικός, κάνει εξαιρετική ιστορική καταγραφή της περιόδου που αναφέρεται και χωρίς να είναι λαογράφος κάνει εξαιρετική λαογραφική ανάλυση στα έργα του. Το εξαιρετικό στα έργα του Γιώργου Παφίλη είναι η λαϊκή αντίδραση σε ό, τι καινούριο έρχεται», σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης του έργου Νικόλαος Κέφαλος.

Παράλληλα υπάρχουν σημαντικές λαογραφικές αναφορές για ξεχασμένα ήθη και έθιμα, αλλά και κωμικά στοιχεία που προκαλούν αβίαστο γέλιο χωρίς βωμολοχίες μέσα από την Ελλάδα του Κοκκόλη που δεν μπορεί να αντιληφθεί πως γράφεται το γράμμα «Α» της αλφαβήτου.Ένα έργο στο κοζανίτικο ιδίωμα με ιστορικά ντοκουμέντα, κάτι πολύ περισσότερο από μια σατιρική ηθογραφία που αφήνει στο τέλος έναν προβληματισμό.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
Ματιώ: Αγγέλα Δήμου – Ρούση
Τσιώνα: Θεοδώρα Δράμαλη – Κουτσφετσούλη
Κουκόλτς: Βίκτορας Κοκκαλιάρης
Φωτούλα: Μάγδα Κική
Πάππους: Γιώργος Κοντορίκος
Νάννους: Θάνος Μαλούτας
Μπουζάννα: Ευγενία Αλευρά Μάκρογλου
Κωνσταντής: Βαγγέλης Μαλούτας.
Παραστάσεις : Δευτέρα έως Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 21:00
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:00
Γενική είσοδος: 7 ευρώ, φοιτητικό-μαθητικό-άνεργοι: 5 ευρώ.
Πληροφορίες: 24610 33681 & 28551 από τις 9:00-17:00 καθημερινές και 6947 699601 απογεύματα
Προπώληση : 19:00-22:00 στο cine Ολύμπιον
Φωτογραφίες: Θοδωρής Χλιάπας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.