Ομιλία στην Κοζάνη με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων»



861a9384e7e211a2ef529da3bd88648dΤο Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Γεν. Νοσοκομείου Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», σας προσκαλούν στην ομιλία που συνδιοργανώνουν με τίτλο: “Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων”, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μ.μ, στην αίθουσα «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ»

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη», με θέμα «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων». Το αναφερόμενο πρόγραμμα έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων, η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας και στελεχών υπηρεσιών και φορέων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων και η οργάνωση παρεμβάσεων δευτερογενούς πρόληψης (έγκαιρη διάγνωση) και τριτογενούς πρόληψης (αποκατάσταση), ώστε να επιτευχθεί η διαμόρφωση υγειών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.