«Μουσική στην Αίθουσα»: Μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση, χορός και όχι μόνο από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



etdu7iyde6ti7ed6ide67i6d7i6y

Την τέχνη σε κάθε της μορφή και τρόπο έκφρασης αγκαλιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, διοργανώνοντας μια σειρά συναυλιών. Μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση, χορός και όχι μόνο προσκαλούν το κοινό της πόλης της Κοζάνης να απολαύσει και να συμμετέχει σε μια γιορτή όλων των αισθήσεων, μια εμπειρία χωρίς σύνορα, μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους της τέχνης.

Είσαι παιδί.

Ακούς τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας σου κι αυτό είναι μουσική.

Βλέπεις για πρώτη φορά φως και χρώματα κι αυτό είναι ζωγραφική.

Σε νανουρίζει ένας ψίθυρος κι αυτό είναι ποίηση.

Και όλη η ζωή δεν είναι παρά ένα παιχνίδι χωρίς περιορισμούς.

Κι ύστερα μεγαλώνεις.

Και συνεχίζεις να ψάχνεις την ίδια αίσθηση.

Την έκπληξη. Το συναίσθημα. Το παιχνίδι.

Όλα αυτά που ένιωσες την πρώτη φορά.

Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Ζαχαράκης, Νίκος Βαλταδώρος, Θέμης Λιάκος

Η έναρξη θα γίνει την Τρίτη 7 Μαρτίου με το Τρίο του Σύριου ουτίστα Ziad Rajab, με μουσική επηρεασμένη από την παράδοση της Ανατολής αλλά και τη Jazz. Συμμετέχουν οι James Wylie στο σαξόφωνο και στα τύμπανα ο Γιώργος Κλούντζος-Χρυσίδης.

Τρίτη 28 Μαρτίου – Κiss me good night

Οι ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θέτουν την όρεξη τους το ταλέντο τους και το μεράκι τους, και ενώνουν τις δυνάμεις με τους μουσικούς Γιώργο Τζούκα, Νίκο Βαλταδώρο και Δημήτρη Ζαχαράκη… Δέκα ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. χαρίζουν τις φωνές τους στην πόλη που τους αγκάλιασε, την Κοζάνη…

Mια βραδιά εμπνευσμένη από το cabaret και από ήχους μιας άλλης εποχής,μια βραδιά γεμάτη τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδίσει και ταξιδέψει με το άκουσμα τους..

Όταν ο Αττικ συναντάει την Janis Joplin ,τον Nat King Cole. την Nina Simon ,τον Frank Sinatra, την Jessica Rabbit, τον Michael Buble, την Cher την Peggy Lee και πολλούς άλλους τότε κάτι μαγικό συμβαίνει..

Σας περιμένουμε να τραγουδήσετε μαζί μας!!!Ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τρίτη 4 Απριλίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. φιλοξενεί το Christos Sidiropoulos Quartet. Θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις, με στοιχεία από τη Jazz της Βόρειας Ευρώπης, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την κλασική μουσική. Παράλληλα με τους τέσσερις μουσικούς, μία ομάδα φοιτητών από τη Σχολή Καλών Τεχνών, θα ζωγραφίζει μετατρέποντας τους ήχους σε εικόνα. Συμμετέχουν Χρήστος Σιδηρόπουλος – κιθάρα, Νίκος Βαλταδώρος – τρομπέτα & φλικόρνο, Βασίλης Σαΐτης – τσέλο, Δημήτρης Τασούδης – τύμπανα.

Τρίτη 2 Μαΐου, η Χριστίνα Μαξούρη με τα «Δανεικά παπούτσια», θα παρουσιάσει μία σόλο παράσταση που θα περιλαμβάνει τραγούδι, θέατρο, ποίηση, με στόχο τη δημιουργία του μοναδικού.

Τρίτη 9 Μαΐου, οι «Χειμερινοί Κολυμβητές», σε μία συναυλία έκπληξη.

«Η αγάπη του ποιητή», θα τραγουδηθεί μέσα από τις κλασικές συνθέσεις των Μέντελσον και Μπραμς, σε ποίηση του γερμανού ποιητή Χάινριχ Χάινε. Στο σόλο πιάνο και στο τραγούδι θα είναι ο μουσικός Ιάσων Μαρμαράς. Την Τρίτη 16 Μαΐου.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Εισιτήρια: 7€ / 5€ μειωμένο (φοιτητικό – μαθητικό) / 25€ εισιτήριο διαρκείας για όλες τις συναυλίες

Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 24610 24062, 6987991949

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.