Μεταβολή του καιρού από σήμερα με κύριο χαρακτηριστικό τις λασποβροχές! Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα



vroxes-omprela35467356

Ήδη από τις αρχές του τρίτου 10ημέρου του Φεβρουαρίου ο καιρός έχει αρχίσει να μαλακώνει αισθητά και η άνοιξη κάνει τα πρώτα της σκιρτήματα . ΄Οσο αφορά την θερμοκρασία ο καιρός θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο. Στο σύστημα όμως αυτό των υψηλών πιέσεων που συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τη χώρα μας έχει οργανωθεί ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στα ανοιχτά της Σικελίας ακολουθώντας ελαφρώς νοτιοανατολική πορεία για να εγκατασταθεί ανατολικά της Κρήτης . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να παρουσιάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις διάσπαρτες βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας που σε συνδυασμό με τους νοτιοδυτικούς ανέμους που περιέχουν αρκετή ποσότητα αφρικανικής σκόνης (περιεκτικότητα αέρα ~1900 ug m³) θα αφήνουν τις γνωστές στην περιοχή μας λασποβροχές.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο καιρός αρχικά θα είναι καλός γρήγορα μέσα στη μέρα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου την δυτική κεντρική και βόρεια χώρα την Πελοπόννησο καθώς και την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου . Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφοσκεπής με πιθανότητα για τοπικές βροχές . Οι βροχές θα είναι στο σύνολό τους λασποβροχές ενώ αρκετό νερό θα πέσει σε όλη τη δυτική Ελλάδα την Κέρκυρα και τη Θράκη. Οι άνεμοι ισχυροί θα πνέουν στο Αιγαίο 6-7bf και στο Ιόνιο 7-8bf.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο καιρός θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο με τις βροχοπτώσεις να είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια εκτός από τις νησιωτικές περιοχές της νότιας Ελλάδας και μέσα στη μέρα να εναλλάσσονται μία από τα δυτικά και μία από τα κεντρικά για να περιοριστούν προς το βράδυ στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου καθώς και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο από τα βορειοανατολικά 5-7bf και στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7bf και από το βράδυ θα τείνουν να εξασθενούν.

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Την Καθαρά Δευτέρα οι βροχές θα αρχίσουν να σταματούν στη βόρεια Ελλάδα και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ενώ θα συνεχίσουν να απασχολούν από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα την κεντρική και αν.Στερεά (συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής) καθώς και την Κρήτη την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να περιορίζονται και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 3-4bf και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7-8bf.

*H θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο όπως αναφέραμε θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ μικρή πτώση θα αρχίζει να παρουσιάζει από το βράδυ της Κυριακής όπου θα επικρατήσει στο Αιγαίο ο βοριάς.

** Χιόνια θα πέσουν στα πολύ ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας από το βράδυ της Κυριακής (ενδεικτικό υψόμετρο 2000-2100 μ.)

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς από το meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.