Επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ. Λευκοπηγής για τον νέο καθορισμό ορίων των σχολικών περιφερειών, που υποβαθμίζει το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής



zamixos_leukopigiΑνοικτή Επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λευκοπηγής προς το Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κοζάνης, για τον νέο καθορισμό ορίων των σχολικών περιφερειών, που υποβαθμίζει το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής.

H τόλμη και η αγάπη είναι όπλα δυνατά της ζωής, φτερά αληθινά. Με αυτά πετάς ψηλά όταν ξέρεις να τα χειρίζεσαι σωστά. Με αισθήματα αγνά και ανιδιοτελή. Τότε κάνουμε θαύματα πολλά. Σήμερα κυριαρχούν και δοκιμάζουμε όλοι τα αισθήματα απελπισίας από την απαίσια συμπεριφορά της πολιτείας, της κοινωνίας και ακόμη και πολλών άλλων φορέων. Το βιώνουμε καθημερινά. Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας. Γι αυτό φτάσαμε εδώ ως χώρα. Εδώ ακριβώς χρειάζεται τόλμη πολλή δυνατή, αλλά και συνετή, για μια αντίσταση δυναμική στη σάπια κοινωνία  που φτιάξαμε. Και αυτήν την τόλμη θα πρέπει να την έχουν όσοι ασκούν εξουσία σε οποιοδήποτε βαθμό. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σήμερα και θα πρέπει να το δείξουν. Να δείξουν τον πολιτισμό τους, το ήθος και την αρετή τους.

Όλοι μας γνωρίζουμε το δάσκαλο. Ακόμη και οι αγράμματοι που δεν έχουν πάει σχολείο, τον έχουν δει, τον έχουν ακούσει. Δουλειά του δασκάλου είναι η διδαχή. Διδάσκει τα παιδιά και τους νέους, γράμματα. Και είναι πολύτιμος ο θεσμός του. Είναι παιδαγωγός. Προσφέρει γνώση και ήθος μαζί.

Κύριε Δ/ντά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννη Γκαμπούρα. Φίλε Γιάννη.
Από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα είπα. Γνώρισα σήμερα έναν άνθρωπο, με ζεστή ψυχή, με ήθος, με ευγενική συμπεριφορά και είπα: αυτός είναι δάσκαλος-παιδαγωγός. Σας γνώρισα και αλλιώς. Ως μαχητή της ζωής. Αυτό πιστεύω και σήμερα. Και δεν αγγίζει το πρόσωπό σας το ρητό του  Πλάτωνα  «πάσα επιστήμη, χωριζόμενη της δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, είναι πανουργία και όχι σοφία».

Σας επισκέφθηκα πρόσφατα στο γραφείο σας. Δε μπορώ να κρύψω την άψογη συμπεριφορά σας, την  απόλυτη προθυμία σας στην ενημέρωσή μου, πως έχουν τα πράγματα για τον καθορισμό της νέας σχολικής περιφέρειας 19ου δημοτικού σχολείου στη ΖΕΠ – Βιοκλιματικό. Και μου δώσατε κάθε έγγραφο που σχετίζεται με την εισήγησή σας για τη νέα σχολική περιφέρεια.

Σας ευχαρίστησα τότε και σας ευχαριστώ και σήμερα γιατί μου δώσατε μια γενικότερη εικόνα του μαθητικού δυναμικού όλης της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για όλους μας για τη μεγάλη μείωση του μαθητικού δυναμικού που έχουμε.

Κύριε Δ/ντά
Βιαστήκατε για την απόφασή σας. Γιατί; Έχουμε οκτώ μήνες για τη νέα σχολική χρονιά. Υπάρχει κάποιος λόγος; Πιεστήκατε από κάπου; Και από ποιόν;

Στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, έγινε συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Δ/ντή του Σχολείου μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ιωαννίδης. Τους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την τιμή που μας κάνανε. Καταθέσαμε τους προβληματισμούς και ζητήσαμε από τον κο Δήμαρχο τον επανακαθορισμό των ορίων της σχολικής περιφέρειας του 19ου Δημοτικού Σχολείου – Βιοκλιματικό στη ΖΕΠ προβάλλοντας τα επιχειρήματά μας. Μας υποσχέθηκε ότι θα μιλούσε μαζί σας και στη συνέχεια αφού λάμβανε γνώση και την άποψη της επιτροπής παιδείας θα γινόταν μια ευρεία σύσκεψη. Στη συνέχεια ακούσαμε από το Δήμαρχο ότι η Δημοτική αρχή είναι διατιθεμένη να διαθέσει αρκετά χρήματα για τις επεκτάσεις των σχολικών εγκαταστάσεων όπως του 13ου και 18ου  Δημοτικού αν δεν κάνω λάθος. Όταν άκουσα αυτό, είπα στο Δήμαρχο ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, θα είναι λάθος. Υπάρχει επάρκεια σχολικών εγκαταστάσεων και του κατέθεσα το λογισμό μου προτείνοντάς του ως απλός πολίτης και λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, τα επιχειρήματά μου. Αυτό θα κάνω και τώρα.

Ρωτήστε τυχαία έναν άνθρωπο. Σε ποιο σχολείο πρέπει να φοιτήσει ένας μαθητής. Όταν το ένα σχολείο απέχει 1000 μέτρα από το σπίτι του μαθητή και το άλλο 7000 μέτρα; Γνωρίζετε την απάντηση που θα δώσει.

Κύριε Δ/ντά
Έχετε το δικαίωμα από το νόμο να ορίσετε τη σχολική περιφέρεια  αφού λάβετε υπόψη την άποψη της επιτροπής παιδείας του Δήμου και των Δ/ντών. Για όσους δε γνωρίζουν το Δ.Σ απαρτίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Με την εισήγησή σας κύριε Δ/ντά, υποβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής και παράλληλα υποβαθμίζεται μια ολόκληρη κοινωνία με τη συμπεριφορά σας και πραγματικά λυπάμαι για αυτό. Δεν είμαι σοφός αλλά ο ιστός της σημαίας μόνο ίσιος μπορεί να είναι. Στραβή ζωή, σημαία δε γίνεται. Όταν γίνεται τότε όλες οι σημαίες είναι μεσίστιες. Θλίβονται.

Κύριε Δ/ντά,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Τον επανακαθορισμό της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής που θα συμπεριλαμβάνει και τους μαθητές του Πρωτοχωρίου.

Με τη Λευκοπηγή είναι όμορος οικισμός το Πρωτοχώρι και όχι με τη ΖΕΠ, όπως γράφουν κάποιοι σοφοί στην αιτιολογική έκθεση στις 16/2/2010.

Τελειώνοντας θέλω να εκφράσω τούτο που βγαίνει μέσα από την καρδιά μου: σας σέβομαι όλους, σας εκτιμώ και σας αγαπώ με την ψυχή μου. Μιλάω αληθινά και ρεαλιστικά. Οι σωστές ιδέες και η ορθή πραγματικότητα, συνθέτουν τη ζωή και την οδηγούν από τη χρονικότητα στην αιωνιότητα.

Ο δυνατός κρίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιεί τη δύναμή του. Για δημιουργία ή για καταστροφή.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
της Τοπικής Κοινότητας Λευκοπηγής

Ευάγγελος Ζαμίχος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.