Δράστης του εμπρησμού στα Δικαστήρια Κοζάνης φέρεται δικαστική υπάλληλος με συνεργό τον αδερφό της! Δείτε αναλυτικά



dikastirio-kozanis

Εξιχνιάστηκε η πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης, ο οποίος είχε σημειωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, ο εμπρησμός έγινε εκ των έσω, με φερόμενη ως δράστη μία δικαστική υπάλληλο υπεράνω πάσης υποψίας και συνεργό τον αδερφό της, εναντίον των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη. Την σημαντική αυτή αποκάλυψη φέρνει στο φως το «e-ptolemeos.gr», ακριβώς δύο ημέρες μετά την παράδοση του 3ου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης, ο οποίος ανακαινίστηκε πλήρως μετά τον εμπρησμό. Αξιόπιστη πηγή της εφημερίδας μας, κάνει λόγο για «ικανό αριθμό σοβαρών ενδείξεων και επαρκών στοιχείων», τα οποία περιέχει ο προανακριτικός φάκελος του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και στοιχειοθετούν τη σοβαρή κατηγορία σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Τον φάκελο με το προανακριτικό υλικό, διαβίβασαν οι αστυνομικές Αρχές στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, στις 21 Δεκεμβρίου 2016. Ο εισαγγελέας ανέθεσε την υπόθεση στον ανακριτή για κύρια ανάκριση, η οποία άρχισε αμέσως και απέδωσε γρήγορα καρπούς. Από την κύρια ανάκριση προέκυψε η εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων. Μάλιστα, με απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης στις 11 Ιανουαρίου 2017 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της επίορκης δικαστικής υπαλλήλου και του συνεργού αδερφού της. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι: «εμπρησμός από πρόθεση, καταστροφή εγγράφων από δικαστική υπάλληλο που λόγω θέσης είχε πρόσβαση στα αρχεία, διακεκριμένη φθορά και απλή συνέργεια του δεύτερου ατόμου, στις ανωτέρω πράξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές, επικέντρωσαν από την πρώτη στιγμή τις έρευνες στο δικαστικό προσωπικό. Κι’ αυτό γιατί, σύμφωνα και με προηγούμενη αποκάλυψη του «e-ptolemeos.gr» στις 20 Οκτωβρίου, δεν είχε βρεθεί παραβιασμένη ούτε η κεντρική είσοδος του δικαστικού μεγάρου, ούτε κάποια δευτερεύουσα είσοδος.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της δικαστικής υπαλλήλου και του αδερφού της, η κύρια ανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις δικαστικών υπαλλήλων και όχι μόνο. Φυσικά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δίκη που θα ακολουθήσει, για την οποία αναμένεται να ορισθεί δικάσιμος, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην μυστηριώδη υπόθεση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης, εκδηλώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, λίγο πριν από τις 7 το πρωί. Την Πυροσβεστική ειδοποίησε δικαστική υπάλληλος, η οποία εκείνη την ημέρα είχε πάει νωρίς στο γραφείο της. Η φωτιά ξεκίνησε από τον 3ο όροφο, όπου στεγάζεται το εφετείο, ειδικότερα από το γραφείο 5 της γραμματείας του εφετείου, με συνέπεια να γίνουν στάχτη εκατοντάδες φάκελοι δικογραφιών. Χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά περιορίστηκε στο γραφείο 5 που καταστράφηκε ολοσχερώς και σε δύο διπλανά γραφεία με πολύ λιγότερες ζημιές.

Από το e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.