Στη γέφυρα του Ρυμνίου οι αγρότες του Τσιαρτσιαμπά την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου



trakter976_532_355

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι,

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

Από το καλοκαίρι στο νομό Κοζάνης και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία μέσα από το συντονιστικό των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας πήραμε μέρος σε διάφορες αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως στην εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλα. Όλοι συμφωνούμε ότι πηγή των προβλημάτων είναι η κυβερνητική πολιτική, η ΚΑΠ, η ΕΕ.

Διακόσιοι είκοσι δύο βουλευτές ψήφισαν τα εξοντωτικά μέτρα για τη μικρομεσαία αγροτιά που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Μέτρα όπως
Τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ σταδιακά μέχρι το 2022.
Διπλασιασμός σχεδόν του συντελεστή φορολόγησης από 13% στο 22% το 2017 και έπεται συνέχεια, ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου μαζί με την αύξηση στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, τα χαράτσια που συνεχώς επιβάλλουν εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.
Επιβολή πρόσθετου τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, ο φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο.
Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Επιβάλλονται μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις που μέχρι το τέλος του 2019 θα φτάσουν στο 60% ενώ με εργαλείο «σφαγής» τον νόμο για τον διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα ή μη που ψήφισε η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων μεγαλοαγροτών αποκλείονται από τις επιδοτήσεις – ενισχύσεις κοντά στους 250.000 μικρούς αγρότες.

Συνάδελφοι, ότι κερδίσαμε διαχρονικά το κερδίσαμε με αγώνες. Έτσι και τώρα βάζοντας στόχο τους πραγματικούς μας αντιπάλους θα βγούμε στο δρόμο. Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ψεμάτων. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης γυρίζει σ’ όλη την Ελλάδα να διαφημίσει δήθεν την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης στην ουσία όμως θέλει να σταματήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το δίκαιο αγώνα μας, υποσχόμενος για ακόμη μια φορά ότι έρχεται η ανάπτυξη και να κάνουμε υπομονή. Ισχυρό όπλο μας αποτελεί η συμμαχία με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν τους εργάτες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες. Μαζί να βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΥΜΝΙΟΥ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.