Το σωματείο εργαζομένων στον Μαρινόπουλο σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης



gu8i7pluyflkfktdkfulΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ως μοναδικός εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο, όπως πάντα και στα πλαίσια της υπεύθυνης, έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 16/01/2017 ενημερώθηκε ότι βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της εξυγίανσης.

Για άλλη μια φορά καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο να διατηρήσουν όπως μέχρι σήμερα έκαναν, τον απόλυτο βαθμό συσπείρωσής τους γύρω από το Σωματείο τους και την Διοίκησή του, να απομονώσουν τα διάφορα τσιράκια του ανταγωνισμού και όχι μόνο, με όποιο πρόσωπο κάθε φορά αυτά και αν παρουσιάζονται και ακόμη πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στην ιστορική συμφωνία της 1ης Ιουλίου του Σωματείου με την επιχείρηση. Πρωτίστως δε, καλούμε όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπαίνουν εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδίου, να σταματήσουν να παίζουν με τις τύχες και την αγωνία των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Η συμφωνία της 1ης Ιουλίου που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει:

«α) Να εξαιρεθούν ρητά όχι μόνον οι εκ του νόμου προβλεπόμενες εργατικές απαιτήσεις για δεδουλευμένους μισθούς, επιδόματα κλπ. αλλά άπασες οι απορρέουσες απαιτήσεις που έχουν γενεσιουργό αιτία σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω υπό α, β και γ, δηλαδή μη καταβολή μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων, σύμφωνα με το Νόμο ή με τις επιμέρους συμφωνίες – ιδιωτικά συμφωνητικά που τυχόν έχουν υπογραφεί ανάμεσα σε εργαζόμενους και εταιρείες ή/και εντός των προθεσμιών που τάσσονται από το Νόμο, δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.»

Συνάδελφοι, όπως πάντα είναι ευθύνη μας να τονίσουμε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάζουμε και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και θα σας κρατάει ενήμερους, ώστε να έχουμε όλοι μαζί την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή έκβαση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.