Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υποδέχεται το 2017 με την παρασταση «Περπατώ εις το δάσος»



7styjsytjksjkis5ijk5t

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υποδέχεται το 2017 με ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της Στέλλας Μιχαηλίδου, το «Περπατώ εις το δάσος».

Πρεμιέρα για τα σχολεία την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παραστάσεις για το κοινό:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18.00 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12.00

Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5€ | Πληροφορίες: 24610 24062, 6987991949

Η ανατρεπτική πένα της Στέλλας Μιχαηλίδου εισχωρεί στον κόσμο των κλασικών παραμυθιών και τον ανασυνθέτει μέσα από τα δικά τους νομοτελειακά υλικά διαμορφώνοντας μια νέα ιστορία στο θεατρικό έργο για παιδιά «Περπατώ εις το δάσος». Μια ανατρεπτική περιπέτεια με χιούμορ, μπερδέματα και έξυπνη πλοκή ξετυλίγεται με φόντο το δάσος.

Τί συμβαίνει όταν το σύμπαν των κλασικών παραμυθιών διαταράσσεται και μάλιστα από μια δικιά τους ηρωίδα: την ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα; Ποιός κινεί τα νήματα και κρύβεται πίσω από αυτή την ανατροπή; Και το πιο σημαντικό! Ποια είναι και πού πάει η ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα όταν στο δάσος συναντά ήρωες από άλλα παραμύθια…… τις κακιασμένες αδερφές της Σταχτομπούτας με την κακούργα μητριά της, τον κοντορεβυθούλη, την πανούργα και ωραιοπαθή βασίλισσα ανταγωνίστρια της Χιονάτης που πάει να της πουλήσει το δηλητηριασμένο μήλο αλλά και τον βάτραχο που θέλει να γίνει πρίγκηπας με ένα φιλάκι που είναι λίγο, πολύ λίγο…; Και σε τελική ανάλυση τί δουλειά έχουν οι δασοφύλακες σε αυτή την ιστορία;

Σκηνοθεσία: Ελένη Δημοπούλου, Θέμης Θεοχάρογλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Βενετία Νάση

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος

Σχεδιασμός φωτισμού: Ρίτσαρντ Άντονι

Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού

Κατασκευή κοστουμιών: Ευγενία Κάψα

Κατασκευή μάσκας: Πένυ Ντάνη

Κατασκευή περουκών: Holly Grace

Διανομή αλφαβητικά: Μαίρη Ανδρέου, Γιώργος Δημητριάδης, Άννα Ευθυμίου, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σταύρος Μπίλλιος, Γεωργία Χουχούμη

Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Το «Περπατώ εις το Δάσος» είναι μια εμπνευσμένη μουσικοχορευτική παράσταση που ακουμπά σε όλους τους σύγχρονους εκφραστικούς κώδικες των παραστατικών τεχνών, όπου τραγούδι, χορός, κίνηση και πρόζα δένονται αρμονικά απαρτίζοντας ένα εννιαίο και ολοκληρωμένο εκφραστικό αποτέλεσμα.

Με επίκεντρο τον αλληγορικό κόσμο της κοκκινοσκουφίτσας στήνεται ένα σκηνικό παιχνίδι, με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια κι άλλους άγνωστους, να μπλέκονται και να δημιουργούν μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία όπου το φανταστικό συναντά το πραγματικό. Η κοκκινοσκουφίτσα μπαινοβγαίνει στις υποθέσεις των κλασικών παραμυθιών όμως χειρίζεται καταστάσεις ως σύγχρονη ηρωίδα αντιμετωπίζοντας με δυναμισμό νέες περιπέτειες δρα και αντιδρά με στόχο την εξερεύνηση του εγώ και του κόσμου που την περιβάλλει, αλλά και την κατάκτηση της αυτογνωσίας μέσα από την έκφραση των «θέλω» και την ικανοποίηση του «μπορώ».

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1992 και από τότε παίζεται με τεράστια απήχηση σε κοινό και κριτικούς. Αγαπήθηκε όσο λίγα σύγχρονα θεατρικά έργα για παιδιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.