Νέα σοβαρή κακοκαιρία και πιθανή ψυχρή εισβολή την ερχόμενη εβδομάδα! Δείτε την εκτίμηση του καιρού



krio_pagonia34564567

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να εισέλθει η χώρα μας ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας, με θυελλώδεις νοτιάδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και στα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.

Αιτία για τη βίαιη αυτή μεταβολή του καιρού θα είναι η κίνηση βαρομετρικού χαμηλού από τη δυτική Μεσόγειο προς τα ανατολικά, με τη συνοδευόμενη ψυχρή λίμνη να διασχίζει τον ελλαδικό χώρο. Είναι σχετικά νωρίς για λεπτομερείς προγνώσεις, αλλά φαίνονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής στην πλειοψηφία της επικράτειας και πολύ μεγάλα ύψη χιονιού στα προαναφερθέντα τμήματα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και αναμένεται η εκ νέου στροφή των ανέμων σε βόρειους-βορειοανατολικούς στο Αιγαίο που θα σηματοδοτήσει τη νέα πτώση της θερμοκρασίας. Φυσικά λεπτομερής ανάλυση της σοβαρής επιδείνωσης θα δοθεί εγκαίρως σε νεότερο άρθρο.

Σχετικά με τη νέα αυτή πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ μιας ψυχρής εισβολής στη χώρα μας από το απόγευμα της Τετάρτης, με μεταφορά ψύχος που δύναται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Βέβαια, ο προγνωστικός ορίζοντας των 5 ημερών που μεσολαβεί αποτελεί μια αιωνιότητα για τη μετεωρολογική πρόγνωση.

Πηγή: meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.