Λ. Μαλούτας: «Ο κ. Ιωαννίδης δεν αντέχει την κριτική, ακόμη και όταν αυτή γίνεται τεκμηριωμένα»



maloutas_lazaros1Στην μακροσκελή και απαξιωτική απάντηση του κ. Ιωαννίδη, αλήθεια τι θράσος να ασκεί κάποιος κριτική στον Δήμαρχο που έφτασε μέχρι την Κίνα!, δεν ασχολείται καθόλου με την ταμπακιέρα, χρησιμοποιώντας τα γνωστά εργαλεία, ανακρίβειες και διγλωσσία που τον χαρακτηρίζει, και αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας, αποδεικνύοντας την ενόχλησή του και τον εκνευρισμό του. Ειδικότερα :

Αντιπαρέρχεται χωρίς να θίξει :

την διγλωσσία του για τον χαρακτηρισμό των πλεονασμάτων του ισολογισμού. Τα πλεονάσματα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν λογιστικά και των ημερών του οικονομική βελτίωση;;!!
την μη ανταπόκριση του ένα χρόνο τώρα, στη στοιχειώδη υποχρέωση που έχει να παρέχει και να δημοσιοποιεί τα οικονομικά στοιχεία του δήμου και σήμερα ,που διοικεί η παράταξή του,
στη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και την απαξίωση της λειτουργίας των τοπικών κοινοτήτων,
τον ανειλικρινή, καθ΄ ομολογία της Δημοτικής Αρχής, προϋπολογισμό (άλλα στη ΔΙΑΔΥΜΑ, άλλα στο Δήμο),
τον κατακερματισμό και κατασπατάληση του τοπικού πόρου, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Την ανυπαρξία αναπτυξιακού οράματος, μεσούσης της δημοτικής περιόδου, καθώς ούτε έχει διατυπωθεί, ούτε προβληθεί, ούτε υποστηρίζεται.

Διαστρεβλώνει και παραποιεί :
στην ανακοίνωσή μας δεν αναφερόμασταν σε ληξιπρόθεσμα αλλά στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές όπως ακριβώς περιλαμβάνονται στον ισολογισμό του 2015. Η συνημμένη εικόνα τον διαψεύδει, έχει να πει κάτι γι΄ αυτό ;
στην παλαιότερη ανάρτηση της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” για τα οικονομικά του Δήμου υπάρχουν και η αναφορά και τα link που παραπέμπουν στις τριμηνιαίες καταστάσεις Σεπτεμβρίου 2014 και Δεκεμβρίου 2015, απ΄ όπου αντλήθηκαν τα στοιχεία. Προς τι η απορία ; Αμφισβητεί την ορθότητα των στοιχείων;
στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο κ. Ιωαννίδης με την ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ αναφέρεται ρητά στη “Συμφωνία μεταξύ Δήμου Κοζάνης και ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για εξαγορά από τον Δήμο Κοζάνης τμήματος της έκτασης στον υφιστάμενο Σ.Σ. αντίστοιχης αξίας με εκείνη της έκτασης που θα απαλλοτριωθεί στα Κοίλα, αξία που θα καθοριστεί επίσης από Ορκωτούς Εκτιμητές”. Αυτό είναι παραχώρηση ; Μήπως πρέπει να πάμε σχολείο ξανά ; Στο super market μας παραχωρούν τα ψώνια ; Ή μήπως αμφισβητεί το κείμενο που φέρει την υπογραφή του ;
Σε ότι αφορά το ρητορικό ερώτημα για το που πήγαν τα λεφτά του δανείου από την ΕΤΕπ στο δημοτικό συμβούλιο δόθηκε η ξεκάθαρη απάντηση : όλα τα στοιχεία βρίσκονται διαθέσιμα στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ερωτά για τη την 20ετή περίοδο της Κοζανίτικης Ενότητας (παρόλο που έχει λάβει την απάντηση στο ΔΣ) :
Κατά την προ-καλλικρατική περίοδο επιτελέστηκε ένα τεράστιο και ουσιώδες έργο που έδωσε λύσεις με προοπτική δεκαετιών, εξασφαλίστηκαν υψηλές χρηματοδοτήσεις, υπήρχαν ενδεχομένως και παραλήψεις και λάθη. Όμως τα αποτελέσματα των έργων της “Κοζανίτικης Ενότητας” είναι φανερά και σήμερα, απαιτείται βέβαια και η φαντασία για τις ολοκληρωμένες υποδομές που είναι θαμμένες. Μια απλή περιήγηση «ανά τας οδούς και τας ρύμας» και στις υπηρεσίες του Δήμου πείθει ακόμα και τον πιο κακοπροαίρετο συνομιλητή. Οι αιρετοί που υπηρετήσαμε την περίοδο εκείνη είμαστε υπερήφανοι για το συλλογικό έργο που επιτελέστηκε και φυσικά είμαστε υπερήφανοι που αποτελούσαμε μέλη τη ομάδας εκείνης. Για τις αναφορές του για “…την 20ετή αμαρτωλή για τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης περίοδο…“ ο εισαγγελέας είναι εδώ. Αλλιώς είναι συκοφαντίες και μόνο.
Για την αναφορά του για τη διερεύνηση υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι πολίτες, θα δώσουμε κάθε διευκρίνιση όποτε κληθούμε όπως πράξαμε μέχρι σήμερα. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα πράξει και ο κ. Ιωαννίδης όταν θα έρθει η σειρά του.
Ας πάψει επιτέλους να επιλέγει ως άλλοθι, για την ανυπαρξία που χρεώνεται στο έργο του από τους ίδιους τους πολίτες, ας πάψει επιτέλους να τα χρεώνει όλα στο παρελθόν, μηδενίζοντας το έργο που υλοποιήθηκε κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Οι δυσκολίες στην αυτοδιοίκηση δεν είναι γνώρισμα αποκλειστικό της θητείας Ιωαννίδη.
Ας μη ξεχνάει – γιατί αυτό αποτελεί πολιτικό θράσος – ότι οι επιλογές του παρελθόντος αποτελούσαν αποφάσεις δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, επανειλημμένα επιβραβευμένων από τους πολίτες, συγκροτημένων με γνωστούς πολιτικούς συσχετισμούς με τους οποίους σήμερα αυτός συμπορεύεται.
Ας ασχοληθεί επιτέλους με την ανάπτυξη του τόπου, σε μια περίοδο που η ύφεση ολοένα βαθαίνει, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, οι πολίτες, οι άνεργοι, οι νέοι μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.