Κακοκαιρία και πάλι με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου



Trith_24-1-2017

Κακοκαιρία και πάλι αναμένεται να μας απασχολήσει αύριο το πρωί, από τα νοτιοδυτικά τμήματα, με σταδιακή εκδήλωση βροχών και καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Τρίτη σχεδόν όλη τη χώρα και κατά τόπους θα είναι έντονα, με κίνηση ανατολική.

Δευτέρα 23/1/2017

Καιρός: ήδη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα παρατηρούνται νέφη stratus (στρώματα), τα οποία θα είναι χαμηλά, καθώς και μεσαία νέφη altostratus (υψιστρώματα), τα οποία θα δίνουν διάσπαρτες, ασθενείς και τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στα παράκτια της Θεσσαλίας και στις Σποράδες.

Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η Χαλκιδική, κυρίως όμως με τη μορφή ψεκάδων, λόγω της χαμηλής νέφωσης και της περιορισμένης ορατότητας που θα επικρατεί. Πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις («πασπάλισμα») στα ημιορεινά των τμημάτων αυτών, κατά μέσο όρο, πάνω από τα 400-600 μέτρα, στα βορειότερα και νοτιότερα τμήματα αντίστοιχα.

Τις πρωινές ώρες, θα υπάρξει σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά, με εκδήλωση βροχών, αρχικά ασθενούς έντασης, που θα ενταθούν σταδιακά. Όσο προχωράμε προς το βράδυ, θα έχουμε έντονα φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στη νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Άνεμοι: στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφώρ και στο Ιόνιο 8 μποφώρ, με γρήγορη ενίσχυση στα 9 και τοπικά για λίγο έως 10 μποφώρ, στα ανοιχτά τμήματα!

Στα βόρεια, θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά μέχρι 7 μποφώρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στα ανατολικά, θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Τρίτη 24/1/2017

Καιρός: θα είναι μια «δύσκολη» καιρικά ημέρα, καθώς θα έχουμε έντονα φαινόμενα, με τη μορφή βροχών και καταιγίδων, οι οποίες θα παρατηρούνται στις περιοχές που απεικονίζονται στο χάρτη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά. Δε φαίνεται να επηρεάζεται στην αρχή της ημέρας, η κεντρική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Γρήγορα όμως κι εδώ, ο καιρός θα επιδεινωθεί, θα καταστεί μουντός, με βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά, θα έχουμε και πάλι προβλήματα με τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφώρ στα ανοιχτά του Ιονίου. Γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν, μην ξεπερνώντας τα 7 μποφώρ, ήδη από τα ξημερώματα.Στα βορειότερα θα επιμείνουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι, με εντάσεις 6-7 μποφώρ. Στο διάστημα 10-11 η ώρα, οι άνεμοι δε θα δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, με περαιτέρω μάλιστα εξασθένηση.

Στα βόρεια τμήματα, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5-6 μποφώρ.

Στα ανατολικά, θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφώρ. Σταδιακά, θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο, ωστόσο δεν αποκλείουμε να δημιουργούνται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Θερμοκρασία: σε παρόμοια επίπεδα

Τετάρτη 25/1/2017

Καιρός: διάσπαρτες τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειώνονται στα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης. Κακοκαιρία θα έχουμε στην περιοχή του Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Παρόλο που τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στις περιοχές αυτές κι ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, οι βροχές θα επιμείνουν στα δυτικά τμήματα, ενώ φαίνεται να επηρεάζεται κι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Άνεμοι: στα δυτικά τμήματα περιμένουμε ανατολικούς ανέμους στα βορειότερα, που θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέσα στην ημέρα, με εντάσεις όχι παραπάνω από 5 μποφώρ, ενώ στα νοτιότερα, θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία 5-6, με 7αρια να παρατηρούνται στη θάλασσα των Κυθήρων.

Στα ανατολικά τμήματα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα κεντρικά και βόρεια 6-7 μποφώρ και βορειοδυτικοί στα νότια, όχι παραπάνω από 5 μποφώρ

Θερμοκρασία: σε κανονικά επίπεδα

Επιμέλεια: Σπύρος Ζαπάντης (Weatherman) – meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.