Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο για τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρίας



gu8i7pluyflkfktdkfulΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας, τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας όπως αυτά προβλέπονται και από την διμερή συμφωνία της 01/07/2016 μεταξύ Σωματείου και εργοδότη καθώς και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, απαίτησε και είχε στις 26/01/2017 ενημέρωση για το πού βρίσκεται η όλη υπόθεση και γιατί υπάρχουν οι όποιες καθυστερήσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει να κάνει με την απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού μας ενημέρωσαν σήμερα το απόγευμα, ότι για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., της Μαρινόπουλος Α.Ε. κ.λ.π., προβλέπονται στην απόφαση μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«Να εκποιηθούν συνολικά είκοσι δύο (22) καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλοεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, πρέπει να εκποιηθούν 19 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία στους δήμους Πειραιά (4 καταστήματα), Αθηναίων (3 καταστήματα), Αγίου Δημητρίου (3 καταστήματα), Παλαιού Φαλήρου (2 καταστήματα), Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας (από 1 κατάστημα), καθώς και στο Ηράκλειο Κρήτης (2 καταστήματα) και στο Λασίθι (1 κατάστημα).»

Η Διοίκηση του Σωματείου ζήτησε και πήρε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο η συμφωνία της 01/07/2016 και θα είναι απόλυτα διασφαλισμένες όλες οι θέσεις εργασίας και των 22 καταστημάτων.

Αναφορικά με τη νέα ενδιάμεση χρηματοδότηση που σχετίζεται άμεσα και με την καταβολή των δεδουλευμένων μας, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκονται «Πολύ κοντά στην νομική ενεργοποίηση της συμφωνίας Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου αφού το νομικό θέμα που προέκυψε από την καθυστέρηση της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας θα ξεπεραστεί άμεσα με νέα νομική παρέμβαση, η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της συμφωνίας αλλά και την αναγκαία χρηματοδότηση που θα αφορά τόσο στην καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και στην χωρίς καθυστερήσεις καταβολή της μελλοντικής μισθοδοσίας μας».

Συμφωνήθηκε δε ότι, μέχρι την ενδιάμεση χρηματοδότηση και ανάλογα με τις εισπράξεις, θα καταβάλλονται τμηματικά τα δεδουλευμένα μας.

Για άλλη μια φορά γίνεται απολύτως σαφές σε όλους, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, ότι το Πανελλαδικό Σωματείο μας έχοντας την απόλυτη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο, αλλά και την εμπιστοσύνη τους σε αυτό και την Διοίκησή του, καταφέρνει κάτω από πραγματικά πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες να είναι ο υπερασπιστής και θεματοφύλακας, των εργασιακών και όχι μόνο συμφερόντων όλων των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Μαυράκης Ματθαίος                Μπαρχαλαμάς Μιχαήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.