Μια απροσδόκητη επίδραση της απαγόρευσης της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανήλικους



ilektronikotsigaro34534

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Health Economy τείνει να καταδείξει ότι η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη νεολαία κρίθηκε αναποτελεσματική μιας και δεν τους βοηθά να κόψουν το κάπνισμα.

Σε κράτη όπου απαγορεύεται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανήλικους, οι καπνίζοντες αυξήθηκαν κατά 0,9%

Οι Αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Yale, με αφορμή αυτή τη μελέτη , θέλησαν να συγκρίνουν τη στροφή προς το κάπνισμα των νέων που κατάγονται από κράτη που είναι υπέρ της απαγόρευσης πωλήσεων των e-τσιγάρων σε ανηλίκους με άλλα κράτη όπου το κοινό μπορούσε νομίμως να το αγοράσει.

Οι επιστήμονες βασίστηκαν στην απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από την αρχή του έτους 2013. Σύμφωνα με την έρευνα τους, η απαγόρευση οδήγησε στην αύξηση κατά 0,9% του ποσοστού των καπνιστών ηλικίας 12-19 ετών στα κράτη της απαγόρευσης σε σχέση με τα κράτη που δεν περιόρισαν την πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο Michael Siegel,γιατρός της προληπτικής Ιατρικής στο Berkeley, πιστεύει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ικανό να αποστρέψει τους νέους από το κάπνισμα.

Πράγματι μελέτη του CDC, Κέντρου Ελέγχου Υγείας και Πρόληψης της Αμερικής, μόλις απέδειξε ότι το 22% των παλιών Αμερικανών καπνιστών, μεταξύ των οποίων σταμάτησαν το κάπνισμα εδώ και ένα χρόνο, χρησιμοποιούν συχνά το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το εντοπίσαμε στο blog του 510.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.