Εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»



styjistyjiktdkjidtkijtyuΚίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην Πτολεμαΐδα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, καφέ Splendor, ώρα 7:00μμ

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καλωσορίζει το 2017 με ένα κάλεσμα αλληλεγγύης και κοινών αγώνων ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

7:00μμ παρουσίαση του ημερολογίου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για το 2017, μιας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας στην Αθήνα που διδάσκει με εθελοντές και εθελόντριες ελληνικά και αγγλικά σε μετανάστες, πρόσφυγες και φτωχούς Έλληνες.
Ομιλήτρια: Κική Σταματόγιαννη, μέλος της ΚΑΡ Θεσσαλονίκης.

8:30μμ, προβολή του νέου, βραβευμένου αντιφασιστικού ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή-Προσωπική Υπόθεση», της Αγγελικής Κουρούνη. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά στην Πτολεμαΐδα, κι εξετάζει το φαινόμενο του νεοναζισμού στην Ελλάδα .

Ξεκίνησε τον κύκλο προβολών του από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2016. Συνολικά έχει επιλεγεί ως επίσημη συμμετοχή στο πρόγραμμα 10 φεστιβάλ. Έλαβε Εύφημο Μνεία καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 10th Los Angeles Greek Film Festival τον Ιούνιο του 2016 και τιμήθηκε με το βραβείο MPM Averroès Junior, κατόπιν ψηφοφορίας πάνω από 1000 μαθητών λυκείου στο φεστιβάλ PriMed στη Μασσαλία τον Νοέμβριο του 2016.

Θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με μέλη της ομάδας παραγωγής , ώστε να ακολουθήσει διάλογος.

Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.