Εκδικάστηκε η γονική μέριμνα των παιδιών της Ανθής Λινάρδου στην Κοζάνη – Τάσος Τσιουχάρας: «Θέλω να δω τα παιδιά μου, θέλω να με συγχωρέσουν»

dikastiria_kozanis_213

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο της ανάθεσης της γονικής μέριμνας των τριών ανήλικων παιδιών της Ανθής Λινάρδου. Συγκεκριμένα, συνεκδικάστηκαν δυο αιτήσεις, αυτή της ανάθεσης της γονικής μέριμνας στη μητρική πλευρά και αυτή της ανάθεσης στην πατρική πλευρά, δηλαδή την ανάθεση στους γονείς του Τάσου Τσιουχάρα.

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης, ενώ θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο αν θα χρειαστεί με προδικαστική απόφαση, να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα από την πρόνοια και αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τα παιδιά.

Συμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, δικάστηκε η αίτηση επικοινωνίας του πατέρα με τα ανήλικα παιδιά του, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας αιτείται την επικοινωνία με τα τρία ανήλικα παιδιά του, επικοινωνία μέσω Skype και επιπλέον, να μπορούν να τον επισκέπτονται στη φυλακή των Γρεβενών όπου και κρατείται. Εκδικάστηκε η υπόθεση, ενώ αναμένεται η απόφαση τους επόμενους μήνες.

Η δικηγόρος του Τάσου Τσιουχάρα, Α. Μαγγόλα, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Είναι δύσκολη περίπτωση, ο πατέρας έχει ένα χρόνο να επικοινωνήσει με τα παιδιά του. Θεωρούμε ότι η επικοινωνία με τα παιδιά, θα ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας, δεν θα επιθυμούσαμε να νεκρωθεί η βιολογική σχέση του πατέρα με τα παιδιά του και να προστατευτούν φυσικά τα δικαιώματα των παιδιών. Από μελέτες προκύπτουν, ότι τα παιδιά των φυλακισμένων, έχουν καλύτερη συναισθηματική προσαρμογή, καλύτερη συμπεριφορά και στην ανάπτυξή τους και στη μόρφωσή τους και στην ανάπτυξη του δείκτη νοημοσύνης τους. Είναι μία δύσκολη περίπτωση, το δικαστήριο θα αποφασίσει αν δοθεί αυτή η επικοινωνία, αν θα είναι ομαλή, ασχέτως θα είναι αραιή στην αρχή, μιλάμε για προσωρινή ρύθμιση. Ο πατέρας από πλευράς του, θέλει πολύ να έχει αυτή την επικοινωνία, να τον ακούσουν, να τον επισκεφτούν και από κει και πέρα θα να αποφασίσουν, αν θα τον συγχωρήσουν.Ο ίδιος εύχεται να μπορέσει να επικοινωνήσει με τα παιδιά του και να τον συγχωρήσουν.»

Οι ψυχολόγοι της μέριμνας αναφέρουν ότι είναι νωρίς για να ξεκινήσει αυτή η επικοινωνία, ενώ ταυτόχρονα ο πατέρας έχει παρακολουθήσει συνεδρίες συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας από τους πρώτους μήνες της προφυλάκισής του μέχρι και σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει όταν θα ξεκινήσει η επικοινωνία με τα τρία ανήλικα παιδιά του. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος γι” αυτή την επικοινωνία, πρωτίστως όμως δήλωσε ότι «πρέπει να είναι έτοιμα τα παιδιά».

Η πλευρά της κ.Μαγγόλα, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να αποδείξουν ότι τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν αυτή την επικοινωνία.

Κλείνοντας η κ.Ασημίνα Mαγγόλα συμπλήρωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Αυτό θα πρέπει να πιστοποιηθεί επιστημονικά από ψυχιάτρους και όχι από ψυχολόγους. Ο παιδοψυχίατρος που έχει κάνει τη δική του έκθεση, θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν επιδείξει ωριμότητα και ότι θα μπορέσουν αν διαχειριστούν αυτή την επικοινωνία. όλα αυτά, θα αξιολογηθούν από το δικαστήριο.Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και πιστεύουμε ότι θα είναι η σωστή».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε