Ο δεκάλογος για τη φοιτητική ζωή στην Πτολεμαΐδα!



ptolemaida8752

Πέρασες Πτολεμαΐδα. Ακούγεται αντιτουριστικό, όμως τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι ακούγονται, πίστεψέ με.

Πάμε να δούμε 10 bullets για το τι να περιμένεις!

1)Καταρχάς δεν είναι τόσο μικρή όσο πιστεύεις. Με πληθυσμό άνω των 32 χιλιάδων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας!

2)Απέχει μόλις μισή ώρα από την Κοζάνη (με το λεωφορείο) ενώ και η Θεσσαλονίκη είναι σχετικά κοντά (1μιση ώρα)

3)Τελευταία στην Πτολεμαΐδα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης, γεγονός που φαίνεται από την ίδρυση Μουσείου, Μουσικής Σχολής, Βιβλιοθήκης , Πνευματικού Κέντρου και τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκθέσεων ζωγραφικής, χειροτεχνίας, συναυλιών, παρουσίαση χορωδιακών συγκροτημάτων, πολιτιστικού δεκαπενθήμερου όπου συμμετέχουν τοπικά και ξένα συγκροτήματα.

4)Γενικά πρόκειται για βιομηχανική πόλη, με βασικούς άξονες τουριστικού ενδιαφέροντος το Παλαιό Υδραγωγείο και το Ανθρωπολιγικό – Λαογραφικό Μουσείο. Στην πτέρυγα εικαστικών του Μουσείου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, με έργα γνωστών ζωγράφων (Μόραλη, Μυταρά, Μοσχίδη, Φασιανού, Βακαλό, Τέτση, Μαλάμου κ.ά.). Όχι άσχημα.

5)Τα καφέ και τα φαγάδικα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όχι όμως και οι λύσεις για νυχτερινή διασκέδαση.

6)Ωραία φάση αποτελεί η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας με πολύ έντονη δράση.

7)Η έναρξη λειτουργίας της σχολής Πυροσβεστών αναμένεται με γενικότερα μεγάλο ενδιαφέρον στην περιοχή.

8)Στα θετικά της πόλης βρίσκεται το γεγονός πως απέχει λιγότερο από 2 ώρες από Τρίκαλα, Ιωάννινα και Λάρισα

9)Επίσης ένα νέο που δεν περίμενες είναι πως το delivery στην Πτολεμαΐδα είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο αφού έφτασε με περισσότερα από 10 καταστήματα o deliveras.gr!

10)Τέλος, η πόλη έχει αρκετά χαμηλές τιμές στα ενοίκια αλλά και στην ζωή, πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα «άνετο» προορισμό για διαμονή!

neolaia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.