ΔΕΥΑΚ προς καταναλωτές: «Ελέγξτε σωλήνες και υδρόμετρα για τυχόν διαρροές μετά τον παγετό»



deiak_banner

Η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό της τον ολικό παγετό, είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν και σωλήνες της ύδρευσης αλλά και υδρόμετρα οικοδομών.

Με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και το ξεπάγωμα σωλήνων και υδρομέτρων δεν αποκλείεται να υπήρξαν περιπτώσεις διαρροών, οι οποίες δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές αν δεν πραγματοποιηθεί κάποιος έλεγχος.

Γι΄ αυτό η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης καλεί όλους τους καταναλωτές να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους στις ιδιοκτησίες τους, τους δικούς τους χώρους ευθύνης.

Αν διαπιστώσουν πώς υπάρχει κάποια διαρροή και βρίσκεται εκτός του δικού τους χώρου ευθύνης (της ιδιοκτησίας τους), θα πρέπει να το δηλώσουν στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στο τηλέφωνο 24610 51534 για να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Αν όμως εντοπίσουν διαρροή που βρίσκεται εντός του δικού τους χώρου ευθύνης (της ιδιοκτησίας τους), τότε πρέπει να καλέσουν υδραυλικό για να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει εκτός απ΄ τις οικίες (κατοικημένες και ακατοίκητες), τα επαγγελματικά, τα δημόσια και τα δημοτικά κτίρια, και σε αποθήκες και εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκτός των κατοικημένων περιοχών.

Ο παραπάνω έλεγχος είναι σημαντικός γιατί εκτός απ΄ τη συμβολή στην εξοικονόμηση του πολύτιμου για όλους μας νερού, θα συμβάλει έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις στους καταναλωτές εξ αιτίας των διαρροών.

Ελπίζοντας πως η έκκληση μας θα βρει την ανάλογη ανταπόκριση σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.