Σινεμά Δευτέρα βράδυ από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης με την ταινία «Αόρατος»



ly8uigluldldeleΜε την εξαιρετική δημιουργία του Δημήτρη Αθανίτη «Αόρατος» (Invissible -2016), που γνωρίζει ένθερμη υποδοχή όπου και αν προβάλλεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεχίζει τις χειμερινές κινηματογραφικές προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης αυτή τη Δευτέρα 30-1-2017, στις 22:00, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον», παρουσία του ίδιου του δημιουργού της, στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων για τη νεολαία. Στον «Αόρατο» πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης, Κόρα Καρβούνη, Εύα Στυλάντερ, Βιργινία Ταμπαροπούλου.

Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Η ταινία-έκπληξη της φετινής κινηματογραφικής σεζόν, το ανατρεπτικό αυτό ρεαλιστικό δράμα με θέμα τη βία που δημιουργεί η σημερινή κρίση, κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις των θεατών με το επίκαιρο του θέματος που καταπιάνεται. Αφαιρετική σκηνοθεσία, αγωνιώδης υποβλητική ατμόσφαιρα, συνεχείς σεναριακές ανατροπές κι ένα δυνατό φινάλε, κάνουν τον «Αόρατο» όχι απλά άλλη μια ταινία σχετική με την κρίση, αλλά μια βαθιά πολιτική ταινία. Ο Δημήτρης Αθανίτης θα περιγράψει την έβδομη κατά σειρά ταινία του ως εξής: «Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία. Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, ο Άρης αντιδρά στον παραλογισμό και στην ταπείνωση που ζει, αποφασίζοντας να απονείμει δικαιοσύνη ο ίδιος.

Απέναντι στην εμμονή που τον τυφλώνει και τον οδηγεί στα άκρα, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο. Η ταινία βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό».

Ο «Αόρατος» απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ, το 2ο Βραβείο και το Βραβείο Ερμηνείας στη Φλωρεντία, τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, άλλα 4 Βραβεία στο Φεστιβάλ Γέφυρες και έξι κύριες υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και συνεχίζει την πετυχημένη της πορεία φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην προβολή θα παρευρεθεί ο ίδιος ο δημιουργός που θα συνομιλήσει με τους θεατές μετά το τέλος της προβολής.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, συνεχίζοντας την κοινωνική του δράση που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με τις θερινές του προβολές, καλεί τους σινεφίλ που θα έρθουν στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον να παρακολουθήσουν τις χειμερινές προβολές, να προσκομίσουν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους, για τις ανάγκες συγκρότησης της βιβλιοθήκης των φυλακών στα Γρεβενά.

Αυτή τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.