Νέα απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης σε ανακοίνωση του Λ. Μαλούτα



leuteris_ioannidis3333Δεν είχαμε σκοπό να συνεχίσουμε την ανταλλαγή ανακοινώσεων με τον κ. Μαλούτα και την παράταξή του, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις:

O κ. Μαλούτας κάνει λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά» στο πρόσωπό του και στην ίδια πρόταση αναφέρεται ειρωνικά στο ταξίδι του Δημάρχου στην Κίνα, που πραγματοποιήθηκε για να στηριχθεί ο κρόκος στην προσπάθεια να εισαχθεί σε μεγάλες αγορές. Σε αυτό το επίπεδο διαλόγου δεν θα ακολουθήσουμε.

Ο κ. Μαλούτας συνεχίζει να επιμένει στο θέμα των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές, αδυνατώντας να διαβάσει λογιστικές καταστάσεις. Μπορεί να απευθυνθεί σε έναν
οποιονδήποτε λογιστή για βοήθεια. Ο ολοκληρωμένος πίνακας έχει ως εξής:

Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

2015

2014

1. Προμηθευτές

3.803.148,79

2.884.400,29

2α. Επιταγές πληρωτέες στην επόμενη χρήση

0,00

1.129.700,93

Σύνολο

3.803.148,79

4.014.101,22

Για την υπόθεση του Σιδηροδρομικού Σταθμού έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως πρόκειται για ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ. Το συγκεκριμένο απόσπασμα που επικαλείται , αφορά σε ένα πολύ μικρό τμήμα της συνολικής έκτασης, που απαιτείται για να προχωρήσει η δημιουργία Σταθμού στην περιοχή των Κοίλων. Η ιστορία θα καταγράψει την στάση όλων μας για μια τόσο σημαντική απόφαση για την Κοζάνη!

Για το θέμα της αύξησης του κόστους στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν κρύψαμε τίποτα και σε συμφωνία με όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκε να μην αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη για το 2017, λόγω του γνωστού θέματος με το «τέλος ταφής». Όπως έχουμε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αύξηση στο κόστος για το 2017, αν και όταν απαιτηθεί, μπορούμε να την απορροφήσουμε εσωτερικά.

Για τον Τοπικό Πόρο και την υποτιθέμενη κατασπατάληση και κατακερματισμό του τα έργα που εντάχθηκαν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους περιβαλλοντικά(για πρώτη φορά στο Δήμο Κοζάνης), αναπτυξιακά και πολύ λιγότερο έργα υποδομών(που αφορούν σε τοπικές κοινότητες, παρατημένες για πολλά χρόνια-εδώ θα συμφωνήσουν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, ακόμη και αυτοί της παράταξης του Κου Μαλούτα ) που όμως και χωρίς αυτά η ανάπτυξη είναι δύσκολη ή αδύνατη. Άλλωστε η παράταξή του τα υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην πλειονότητά τους(και αυτό φαντάζει πολύ υποκριτικό).

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη είναι οι καλύτερες δυνατές σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και οι υπάλληλοι του Δήμου υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά.

Όσον αφορά στο όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι καταγεγραμμένο στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό και ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε εδώ πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η οικονομική εξυγίανση και η διαφάνεια, πράγμα με το οποίο ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή.

Και επειδή ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στο παρελθόν, να ενημερώσουμε πως για το δάνειο της ΕτΕπ, θα προτείνουμε να ανατεθεί σε ορκωτό λογιστή, ώστε να γίνει έλεγχος για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα 13.000.000 ευρώ και αν δαπανήθηκαν για τους σκοπούς που ελήφθησαν. Να υπενθυμίσουμε μόνο στον κ. Μαλούτα τη δέσμευσή του να δώσει απαντήσεις!

Να σημειώσουμε τέλος πως:
Oι εκλογές, τις οποίες επικαλείται δεν δίνουν συγχωροχάρτι ούτε άφεση αμαρτιών.
Οι επί χρόνια, εκτεταμένες πληρωμές από συρτάρια, με μπλε τετράδια και απλές αποδείξεις θεωρούμε πως δεν συνάδουν με το πνεύμα των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων (ή μήπως διαφωνεί).
Η αναφορά σε «συκοφαντία» μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί!

Σε κάθε περίπτωση όπως καλά γνωρίζετε όλα έχουν πάρει το δρόμο τους…

Λευτέρης Ιωαννίδης
Δήμαρχος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.