Το συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγροτική ανάπτυξη παρουσίασε ο Περιφερειάρχης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης



77ut6dk75tsd6k75s6j

Στο συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγροτική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα Γρεβενά, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει τα φυσικά διαθέσιμα και το ανθρώπινο δυναμικό για να παράγει ποιοτικά κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα, να δημιουργήσει οικονομική κινητικότητα, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής και να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» τόνισε ο Θ. Καρυπίδης.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό με το «Ολοκληρωμένο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία», τονίζοντας ότι «δίνουμε αξία στην τοπική παραγωγή με το σήμα ποιότητας της Δυτικής Μακεδονίας και στοχεύουμε στη δικτύωση και στις συνεργασίες για τα τοπικά προϊόντα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υλοποίηση των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών που προγραμματίζονται και γίνονται στη Δυτική Μακεδονία, στις δράσεις των κρατικών ενισχύσεων μέσω του Leader, στην υπό σύσταση Αγροδιατροφική Σύμπραξη, αλλά και στη δημιουργία του Τοπικού Σήματος Ποιότητας με το λογότυπο «εμείς μπορούμε», το οποίο θα προσθέσει υπεραξία στην τοπική παραγωγή.

Αναφερόμενος στα Γρεβενά δήλωσε ότι επιτυχία θα είναι η διασύνδεση της ζήτησης στην ορεινή περιοχή, λόγω της προσέλκυσης επισκεπτών (Χιονοδρομικό Κέντρο, Βάλια Κάλντα, γεφύρια κ.λπ.) με την παραγωγή στην πεδινή ζώνη του Νομού (γεωργία, κτηνοτροφία), σε μια λειτουργική σχέση μεταξύ τους που θα αποτελεί κλασικό παράδειγμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης και διασύνδεσης των τομέων της οικονομίας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη δρομολόγηση του Ε65, ο οποίος θα καταλήγει στο Κηπουρειό με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στις σημαντικές εξελίξεις με τη ΔΕΠΑ που θα προσφέρουν σε Γρεβενά, Καστοριά και Άργος φθηνή ενέργεια και για εξωαστικές χρήσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.