Συνάντηση χορωδιών στην Κοζάνη με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας



zzzl7tguliuyguyfukΤο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια της υλοποίησης των πολιτιστικών προγραμμάτων με τίτλο: «Φωνές της Μεσογείου» και «Μουσικές Ανταλλαγές – Μουσικές Διαδρομές», έχει συγκροτήσει πολυφωνικό σύνολο (χορωδιακό σύνολο ομοίων φωνών). Το σύνολο απαρτίζεται από πενήντα μέλη, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και πολιτιστικές δράσεις σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας κι έχει προγραμματίσει κι άλλες μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Μια απ’αυτές είναι και η συμμετοχή στην συνάντηση χορωδιών που διοργανώνει η Δ.Ε.Η. που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στην αίθουσα Φίλιππος της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης, στις 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ.

Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, εμπνευσμένες από την πολυφωνία της παράδοσης της ευρύτερης Μεσογείου και των Βαλκανίων κι αποτελεί μία προσπάθεια παρατήρησης του τρόπου συγκερασμού διαφόρων στοιχείων της μουσικής έκφρασης των λαών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που ξεκινούν από τη Θράκη, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, την Ισπανία την Ήπειρο και τον Πόντο για να συναντήσουν την σεφαραδίτικη, την τσιγγάνικη και την αραβική μουσική παράδοση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.