Τρία περιστατικά πυρκαγιάς σημειώθηκαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR



pirosvestiki_10_0

Τρία περιστατικά πυρκαγιάς σε μία ημέρα σημειώθηκαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη.

Το πρώτο περιστατικό, αφορούσε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην οδό Ολύμπου, ενώ, χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν απειλήθηκαν γειτονικά σπίτια, καθώς η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. Τα αίτια της φωτιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Κοζάνης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Τετράλοφο Κοζάνης, εκδηλώθηκε φωτιά σε καμινάδα σπιτιού, χωρίς να πάρει έκταση και τέθηκε άμεσα σε έλεγχο, ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικεία στην οδό Μπουσίου, σε μαγειρικό σκεύος που ξέχασαν οι ιδιοκτήτες σε αναμμένη εστία.

Ευτυχώς όλα τα περιστατικά τέθηκαν αμέσως υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν μεγάλες υλικές ζημιές, αλλά κυρίως δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης.

Με αφορμή τα συσσωρευμένα περιστατικά της Κυριακής, αλλά και γενικότερα των τελευταίων ημερών, στο KOZANILIFE.GR μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ανδρεόπουλος:

«Με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά των τελευταίων ημερών, εφιστούμε την προσοχή του κόσμου για την αποφυγή ατυχημάτων. Καθαρίζουμε την καμινάδα του τζακιού μας, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς. Δεν αφήνουμε ποτέ ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία ενώ απουσιάζουμε ή κοιμόμαστε. Λόγω των ημερών και της αυξημένης λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων ειδών που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, δεν συνιστούμε στον κόσμο να αφήνει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε λειτουργία ενώ κοιμάται. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψει ατύχημα ή πυρκαγιά. Επίσης, λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, θα συνιστούσαμε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κυρίως κατά τις βραδυνές και τις πρώτες πρωινές ώρες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και το οδόστρωμα είναι ολισθηρό. Με λίγη προσοχή, μπορούμε να αποφύγουμε πολλά. Ευχόμαστε, καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.