Κοζάνη: Διερεύνηση και νέας θέσης για τα κοιμητήρια του Νέου Κλείτου



l7k6deledlkek7lkr7kuer

Στην έγκριση της γνωμοδότησης της επιτροπής περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης για την έναρξη διερεύνησης της καταλληλότητας νέας περιοχής για την χωροθέτηση των Κοιμητηρίων στον οικισμό του Νέου Κλείτου προχώρησε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για την νεα θέση υπάρχου ενδείξεις καταλληλότητας που απομένουν να διερευνηθούν, ενώ για καταλληλότητα έκανε λόγο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Λάζαρος Μαλούτας.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κοζάνης κ. Κώστας Δεσποτίδης επεσήμανε πως πρόκειται για νέα πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Νέου Κλείτου καθώς οι προηγούμενες περιοχές για τις οποίες υπήρξε συζήτηση ακόμη και αντιπαραθέσεις είχαν απορριφθεί με σχετικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Για την νέα θέση θα αρχίσουν άμεσα οι μελέτες για την γεωλογική καταλληλότητα όπως τόνισε ο ίδιος συμπεριλαμβανομένου και του κριτηρίου για την χωροθέτηση τους, ώστε να εξυπηρετούν και άλλους κοντινούς οικισμούς.

Ήδη ο Δήμος Κοζάνης έχει προχωρήσει σε τομές, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η διαπερατότητα των πετρωμάτων σε σχέση και με τον υδροφόρο ορίζοντα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.