Μηνυτήριες αναφορές του δήμου Εορδαίας σε επαγγελματίες της Πτολεμαΐδας – Αντιδράσεις 30 ιδιοκτητών καταστημάτων



ptol-katastimata-1021x580

Την αντίδραση 30 ιδιοκτητών καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, πυροδότησε η απόφαση του Δήμου Εορδαίας να αποστείλει μηνυτήριες αναφορές, γιατί δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ( πεζοδρόμια) όπου ανέπτυσσαν τραπεζοκαθίσματα, υπόθεση που στις 27 Ιανουαρίου 2017 θα συζητηθεί στο Δικαστήριο.

Κατά τους ισχυρισμούς των θιγομένων από την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος ζήτησε να τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια ζαρντινιέρες, πλην όμως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κατά τον σχετικό Νόμο ενώ, για την τοποθέτηση τους, θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι όροι, και δεν το έπραξαν, Σημειώνοντας ότι δεν είχαν ενωρίτερα την σχετική ενημέρωση.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος, τονίζει ότι θα πρέπει να μπει τάξη στην κατάσταση με την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων που ταλαιπωρεί επί χρόνια την πόλη και τους κατοίκους της, ενώ δεν αρκεί να πληρώνει κάποιος την άδεια αλλά να σέβεται και τον κανονισμό. Υπενθύμισε ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της μείωσης των τελών κοινοχρήστων χώρων, υπό τον -όρο ότι θα συζητηθεί παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.