Η Κοζανίτικη Αποκριά πάει Κύπρο! Άναμμα Κοζανίτικου φανού στο καρναβάλι της Λεμεσού



fanos_paulosmelas16

Το άναμμα του δικού τους φανού σκέφτονται να πραγματοποιήσουν για τις απόκριες του 2017 οι απόδημοι Κοζανίτες της Λεμεσού στην Κύπρο.

Μια ιδέα 2-3 ατόμων με καταγωγή από την Κοζάνη, όπου όπως μεταφέρουν στο KOZANILIFE.GR είναι ένας διακαής πόθος τους προκειμένου να μειώσουν τη νοσταλγία που νοιώθουν για τη γενέτειρά τους και τις παραδόσεις της Κοζάνης όπου έζησαν και μεγάλωσαν.

Οι απόδημοι Κοζανίτες στη Λεμεσό σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλαδιτών, ανέρχονται στα 30 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, ενώ οι περιοχές από τις οποίες κατάγονται οι συντοπίτες μας, εκτός από αυτούς που κατάγονται μέσα από την Κοζάνη, είναι τα Σέρβια, οι Γούλες, τα Ίμερα, ο Άγιος Δημήτριος, η Πτολεμαΐδα, ενώ οι Γρεβενιώτες απόδημοι στη Λεμεσό, έχουν δημιουργήσει τον δικό τους Φιλοπροόδο Σύλλογο.

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν προκειμένου να συναποφασίσουν την πρωτοβουλία αυτή και μάλιστα η σκέψη τους είναι, εκτός από τον φανό να πραγματοποιηθεί παρέλαση με Live Streaming αναμετάδοση, έτσι ώστε να είναι πιο κοντά μας.

Το καρναβάλι της Λεμεσού είναι ένα φαντασμαγορικό γεγονός, όπου συμμετέχουν 10.000 με 15.000 καρναβαλιστές και φέτος αν όλα πάνε καλά, θα είναι και οι δικοί μας συντοπίτες, δίνοντας στη Λεμεσό το στίγμα της Κοζανίτικης αποκριάς, όπου είναι μια υπόθεση που όπως φαίνεται προέρχεται από παλαιόθεν.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, αρωγοί φαίνεται να στέκονται μεγάλες εταιρείες από την Κοζάνη που δραστηριοποιούνται και εκτός Ελλάδας.

Τις επόμενες ημέρες η συνάντηση για την πραγματοποίηση της ιδέας θα βρίσκεται ίσως ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της.

Το KOZANILIFE.GR θα βρίσκεται αρωγός στους απόδημους Κοζανίτες της Λεμεσού για την υλοποίηση της ιδέας τους και χορηγός επικοινωνίας.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.