Αθώοι οι 2 από τους 6 κατηγορούμενους του εργατικού δυστυχήματος του 2009 στη βιομηχανία «Alfa» στην Κοζάνη – Δείτε όλο το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR



dikastiria_kozanis_213

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης που ασκήθηκε από πλευράς των κατηγορουμένων, για την υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος που προκλήθηκε το 2009 στη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης «ALFA» όπου στοίχισε τη ζωή σε μια 35χρονη γυναίκα.

Το 2014 το δικαστήριο έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, τους υπεύθυνους της εταιρείας ψύξης, τον υπεύθυνο ασφαλείας της εταιρείας, καθώς και έναν υπάλληλο της εταιρείας όπου κατά το χρόνο του δυστυχήματος, έκανε εργασίες στο χώρο και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης έως 36 μήνες, με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, και έπειτα από μία πολυετή σειρά δικαστικής διαδρομής, το Δικαστήριο την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, αθώωσε δύο εκ των έξι κατηγορουμένων, τον υπάλληλο της εταιρείας που βρισκόταν κατά το χρόνο τέλεσης του δυστυχήματος και τον τεχνικό ασφαλείας, ενώ καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή, οι δυο ιδιοκτήτες της εταιρείας ALFA, καθώς και οι δυο εκπρόσωποι της εταιρείας συντήρησης και ψύξης.

Η Πολιτική Αγωγή της οικογένειας της θανούσης, ο δικηγόρος κ. Βρίκος Ζήσης, μετά την ολοκλήρωση του Εφετείου, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR: «Είναι μία αναμενόμενη απόφαση, τελειώνει αυτός ο πολυετής δικαστικός αγώνας της οικογένειας για τη δικαίωσή της».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.