Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας για το θέμα των αδέσποτων



aw4yu6a465u4sa6u5ws6uw56

Τα μέτρα και τις δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Βοΐου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, συζήτησαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Βοΐου ,  ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας «Η Ευθύνη», παρουσία της Αντιδημάρχου κας Γλυκερίας Παπαδιώτη – Νταβατζή και του Πρόεδρου της ΔΗΚΕΒΟ κ. Παναγιώτη Καρακουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βοΐου και των Φιλοζωικών Σωματείων του Δήμου για την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης των δημοτών σε σχέση με την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων. Πρωταρχικός  στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι αρχικά οι στειρώσεις των αδέσποτων και στη συνέχεια η πιθανή δημιουργία καταφυγίου εφόσον εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι από επιδοτούμενα προγράμματα και κυρίως εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βοίου αναφέρθηκε στα μέτρα που προτίθεται να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή για την προστασία των αδέσποτων ζώων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση:

1.      στη συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ο ορισμός μελών αυτής.
2.      στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης  και ενημέρωσης  των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προαγωγή της ιδέας της υπεύθυνης φιλοζωίας.
3.      στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, με στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει αλλά και να συμβάλει στη διαμόρφωση μια νέας υπεύθυνης στάσης των μικρών παιδιών απέναντι στα ζώα.
4.      στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για την προστασία, ευημερία και τα δικαιώματα των – αδέσποτων και δεσποζόμενων – ζώων αλλά και τις υποχρεώσεις των κατόχων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια και κακοποίηση απέναντι στα ζώα, καθώς πρόκειται για πράξεις ανήθικες και παράνομες που πλήττουν τον πολιτισμό μας, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εικόνα του Δήμου μας γενικότερα και διώκονται ποινικά από τον Νόμο».

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του Δήμου στα αιτήματά τους και ευχαρίστησαν τον Δήμο για τη συνεργασία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.