Κοζάνη: «Πνευματικό Διήμερο» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



zedrytae5yaeya4ey554rΤο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 Χρόνων από την Ίδρυσή του (1976-2016) πραγματοποιεί με αφορμή την παρουσίαση των δύο πονημάτων του κ. Ιωάννη Θ. Χαμιζίδη, « Ο Δίσκος της Φαιστού» – το πρώτο “πέτρινο CD ROM” – και τα «Γραμμικά Κείμενα», ερμηνευμένα με «κλειδί» την Ποντιακή διάλεκτο, ένα «Πνευματικό Διήμερο» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε. Κοζάνη.

Από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα τα Μνημεία αποτελούν « ‘το όπλο’ ενάντια στη λήθη». Οι Χρυσοφόροι Μυκήνες, η Ακρόπολη των Αθηνών και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – το παγκόσμιο σύμβολο Μμήμης Πολιτισμού που «δένει» μοναδικά το Ελληνικό Φως, είναι τα θέματα κορυφαίων επιστημόνων στην εκδήλωση της επόμενης ημέρας.

Στόχος της πολιτισμικής αυτής συνέργειας είναι η ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της του Λόγου, της Αρχιτεκτονικής, της Παιδείας, της Τεχνολογίας και του Πολιτισμού, στην ανέλιξη της ανθρώπινης υπόστασης και στην δόμηση της ατομικής και συλλογικής μας ταυτότητας. Στοιχεία που η λαϊκή μας παράδοση κατέγραψε και με την μουσική, τον χορό και το τραγούδι, τα οποία και απέδωσαν μοναδικά ερμηνεύοντας τα δύο βιβλία του κ. Χαμιζίδη στο πολιτιστικό ντοκιμαντέρ « Αγγίζοντας το μύθο μου ζω», τα Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων που πρωταγωνίστησαν: του Συλλόγου Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος», της Ευξείνου Λέσχη Κοζάνης, και του « Μουσικού Σχήματος Ποντιακής Λύρας του Νίκου Κοτταρίδη».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ασημόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης κ. Πολυνείκης Αγγέλης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 μ. στην Αίθουσα Συνελεύσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.